TDC får nej til at købe fibernet

Venstre siger blankt nej til, at TDC kan købe Midtvest Bredbånd, der er gået i betalingsstandsning. Telia er også interesseret i nettet, som leverer Internet, telefoni og TV til kunderne.

Flere er interesseret i at overtage Midtvest Bredbånd, som er gået i betalingsstandsning. Men TDC får ikke lov, fastslår Venstre. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Danmarks største teleselskab, TDC, får ikke lov til at købe Midtvest Bredbånds fibernet.

Det siger regeringspartiet Venstre oven på den betalingsstandsning i Midtvest Bredbånd, som om cirka en uge kan føre til, at selskabet må sælge sit net til Internet, TV og telefoni. Både Telias kabel-TV-selskab, Telia Stofa, og TDC er interesseret i at købe.

Venstres teleordfører Torsten Schack Pedersen afviser pure, at TDC kan købe op.

»Det ville være helt grotesk, hvis TDC skulle få mulighed for at opkøbe elselskabernes net. Vi har i Danmark en politik om, at der skal være så mange forskellige typer telenet tilgængeligt for danskerne som muligt, og så nytter det ikke, hvis de er ejet af det samme selskab,« siger han til Børsen.

Midtvest Bredbånd gik 9. januar i betalingsstandsning, efter at bankerne havde krævet, at de seks energiselskaber, der står bag Midtvest Bredbånd, stillede med yderligere penge. Netop nu undersøges det, hvad der skal ske med selskabet.

Kunderne var der ikke

Torben Rune, der er direktør i analysefirmaet Netplan, som har beskæftiget sig meget med elselskabernes satsning, tror ikke, at korthuset nu vælter.

»Jeg tror, at det er en enlig svale eller en blandt meget få svaler. MVB har været meget tidligt ude og har nu måttet indkassere øretæverne for det. MVB var de første i Danmark og måtte derfor selv bygge det op, som man i dag køber langt bedre og billigere ude i byen. Det var der bare ikke dengang. Oveni var MVB meget optimistisk med, hvor mange kunder der ville komme. Derfor har man brugt rigtigt mange penge på at bygge et rigtigt flot og kraftfuldt net, uden at kunderne var der. Det får de straffen for nu,« sagde Torben Rune forleden til Business.dk.

Han kan pege på »et-to andre« bredbåndsselskaber ejet af elselskaber, som måske kan komme i samme situation som MVB.

Ingen får sort skærm

I dag har Midtvest Bredbånd gravet fiber frem til 40.000 husstande i Midt- og Vestjylland. Heraf har foreløbig 11.000 tilsluttet sig som kunder. MVB fortsætter med at betjene dem, så ingen får sort skærm eller død telefon, mens situationen afklares.

Midtvest Bredbånd havde i oktober 2008 80 medarbejdere. I 2006 endte selskabet med et underskud på 39,3 millioner kroner, i 2007 voksede underskuddet til 110 millioner kroner.