Bredbåndssmæk til danskerne på halv milliard

Elselskabernes ønske om at levere Internet, TV og telefoni koster hver eneste dansker 100 kroner årligt.

Nu må elselskaberne stoppe deres fibernetsatsning, mener Foreningen for Slutbrugere af Energi. Foto: Colourbox
Læs mere
Fold sammen
Hver dansker betaler 100 kroner om året for elselskabernes satsning på at levere Internet, TV og telefoni til hjemmene i konkurrence med især TDC.

En række af de største, danske virksomheder samlet i Foreningen for Slutbrugere af Energi (FSE) har beregnet, at elselskabernes bredbåndssatsning giver et årligt tab på 500 millioner kroner, et beløb, der stiger år for år, skriver Børsen.

"Elselskaberne skal nu se at få solgt sine bredbåndsprojekter til professionelle selskaber, som har forstand på telekommunikation," siger formanden for FSE, Peter L. Nielsen.

Midtvest Bredbånd i betalingsstandsning

Det første af de 14 bredbåndsselskaber under elselskaberne, Midtvest Bredbånd, gik i betalingsstandsning 9. januar og afventer nu en løsning, som enten bliver et salg eller en konkurs. Midtvest Bredbånd ejes af seks midt- og vestjyske energiselskaber i fællesskab.

Sydenergi Bredbånd har til dato brugt 1,5 milliarder kroner på at lægge fiberkabler i jorden. FSE vurderer, at elselskaberne i Danmark sammenlagt har gravet for 12-15 milliarder kroner kabler ned.

Bestyrelsesformand for Sydenergi, Kresten Philipsen, mener fortsat, at elselskaberne gør det rigtige.

"Det er stadig en god ide, og det tyder det også på, når man ser, hvor meget konkurrenterne er oppe på dupperne for at advare mod det," siger han til avisen, om end han erkender, at kunderne ikke er kommet så hurtigt, som man ønskede.