Spar Nord har endnu ikke afgjort sit syn på fusionsbank

Spar Nords ledelse kan blokere for fusionen mellem Nørresundby Bank og Nordjyske Bank.

Foto: Henning Bagger
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spar Nords ledelse har endnu ikke gjort op, hvad den mener om fusionen mellem Nørresundby Bank og Nordjyske Bank. Det fortæller administrerende direktør for Spar Nord Lasse Nyby.

Dermed er det også usikkert, hvordan Nørresundby Banks største aktionær Spar Nord med over 50 pct. af aktiekapitalen vil forholde sig i forbindelse med de nødvendige vedtægtsændringer, som Spar Nord kan blokere for.

- Vi har endnu ikke gjort vores stilling op. Det her kom lige så overraskende for mig, som det kom for alle andre. Vi har ikke på forkant været hørt om vores indstilling til fusionen. Vi blev orienteret i går aftes halvanden time før fondsbørsmeddelelsen blev sendt ud, og vi har selvfølgelig ikke nået at gøre vores stilling op i forhold til, hvad vi mener om det, siger Lasse Nyby til Ritzau Finans.

Skal Nørresundby Bank og Nordjyske Bank lykkes med deres ægteskabsplaner, skal der gennemføres vedtægtsændringer i Nørresundby Bank, og her vil Spar Nord egenhændigt være i stand til at blokere.

- I og med, at vi ejer 54,8 pct. af aktierne i banken, og der kun skal en tredjedel af kapitalen til at blokere, så kan vi selvfølgelig blokere, hvis det er det, vi synes, at vi vil, siger Lasse Nyby.

Nørresundby Banks vedtægter sætter godt nok et øvre loft, så en ejerandel på 7000 aktier eller derover maksimalt giver 11 stemmer, men ved en vedtægtsændring, hvor selskabet skal opløses, som en fusion også er, så kræves der både opbakning fra to tredjedele af stemmerne og fra to tredjedele af den repræsenterede stemmeberettigede aktiekapital.

- Vi vil nu afvente, at vi får en grundig orientering fra Nørresundby Bank om, hvilke tanker man har med fusionen, og selvfølgelig også afvente de mere kommercielle aspekter af den, eksempelvis hvilket bytteforhold, man tænker sig, hvordan økonomien i den nye bank kommer til at se ud, og hvordan vedtægterne i den nye bank kommer til at se ud. Det vil selvfølgelig også spille ind på vores holdning til tingene, siger Lasse Nyby.

Han vurderer umiddelbart ikke, at en fusion vil ændre på konkurrencebilledet.

- Nej, det synes jeg ikke. Vi har både Nørresundby Bank og Nordjyske Bank som konkurrenter i dag i det nordjyske område, og vi har også andre større institutter, blandt andre Sparekassen Vendsyssel og Jutlander Bank. En eventuel fusion mellem Nørresundby Bank og Nordjyske Bank vil selvfølgelig gøre dem en lille smule større, men ikke ret meget. Så jeg mener ikke, at konkurrencebilledet ændres så meget. Der bliver selvfølgelig en konkurrent mindre at holde øje med, siger Lasse Nyby.