Tyveri af kursfølsomme oplysninger afslører nordjysk bankfusion

Nordjyske Bank og Nørresundby Bank vil slå sig sammen under navnet Nordbank.

Foto: HENNING BAGGER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En fusion mellem Nordjyske Bank og Nørresundby Bank skal fra årsskiftet sikre nordjyderne en stærk lokalbank ved navn Nordbank. Det oplyser de to banker i en selskabsmeddelelse, som kommer i utide, fordi kursfølsomme oplysninger angående fusionen er blevet stjålet, fremgår det af meddelelsen.

»Baggrunden for fusionen er ønsket om at skabe en stærk nordjysk lokalbank. En bank, der også i fremtiden skal spille en afgørende rolle i Nordjylland og sikre, at beslutninger fortsat træffes lokalt,« står der i meddelelsen, som er blevet offentliggjort natten til fredag.

Fusionen er dog betinget af en godkendelse af repræsentantskaberne og generalforsamlingerne i de to fusionerende banker og fra de relevante myndigheder.

Hovedkontoret for A/S Nordbank skal efter planen ligge i Nørresundby, og det vurderes med et forsigtigt skøn i selskabsmeddelelsen, at der vil ryge 50 arbejdspladser i fusionen. Der ventes også enkelte filiallukninger.

Formand for bankens nye bestyrelse skal være Mads Hvolby fra Nørresundby Bank og viceformand skal være Hans Jørgen Kaptain fra Nordjyske Bank.

Den nye direktion skal bestå af fire medlemmer, nemlig de to nuværende fra Nordjyske Bank og de to nuværende fra Nørresundby Bank. Samtidig er det blevet aftalt, at bankens administrerende direktør skal være Claus Andersen, der i dag er bankdirektør i Nordjyske Bank, mens viceadministrerende direktør skal være Andreas Rasmussen, der i dag er bankdirektør i Nørresundby Bank.