Sådan får du glæde af innovative miljøer

Nogle små virksomheder vælger at sætte sig sammen i kontorlandskaber for at kunne lære af hinanden. Eksperter ser mange fordele ved kontorfællesskaberne.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som iværksætter kan du ikke gøre alting alene. Derfor kan det være en kilde til inspiration at lade den virksomhed indgå i et kontorfællesskab med andre virksomheder.

- Der er flest fordele. Du får kolleger og nogle, du kan vende problemstillinger med. Nogle kan godt synes, at der er ulemper, hvis du sidder med noget, der er meget hemmeligt. Men de fleste vil have godt af at diskutere sine idéer med andre, siger professor Mette Mønsted fra Copenhagen Business School, CBS.

Kontorfælleskaber, der fokuserer på innovation, er især til gavn for virksomheder, der er afhængige af kreative medarbejdere.

De er ikke glade, hvis der ligger barrierer og irritationer i vejen for deres arbejde, forklarer lektor Linda Lundgaard Andersen, Rosilde Univeristet, som er ekspert i innovative miljøer.

- Innovative miljøer skal være demokratisk orienterede. De skal give folk indflydelse og give gode betingelser for, at forbedringer kan skabes, siger hun.

Læs også i dagens Vækstmaskine "Folk tømmer opvaskemaskinen af lyst

Nødvendig gnistDe fysiske rammer alene kan også tale for at flytte ind i et kontorfælleskab. I modsætning til at føre virksomhed fra sin egen kælder er der i de innovative miljøer ofte mødelokaler og receptionister at trække på. Men for at opnå de bedste resultater, skal du være indstillet på at bruge dine omgivelser.

- Der er også eksempler på kontorfællesskaber, hvor man ikke får noget ud af det, fordi man bare sidder inde på sit eget kontor, siger Anne Bøgh Fangel.

Hun forsker og rådgiver i nye arbejdsformer i Alexandra Instituttet, der har som mission at være brobygger mellem forskning, erhvervsliv, offentlige institutioner og borgere.

Gnisten til at arbejde hos de ansatte skal ifølge Anne Bøgh Fangel næres gennem spændende opgaver og nye udfordringer. Dem får du kun få af, hvis du isolerer dig.

Læs også Netværk dig til vækst

Spirende netværk

Skab trivsel, og få en bedre bundlinje