Pentagon fjerner billeder fra Google Maps

Google har indvilliget i at fjerne kompromitterende billeder af militære installationer fra tjenesten Google Maps.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den amerikanske forsvarsgeneral Gene Renuart siger til Reuters, at Pentagon har taget kontakt til Google for at få dem til at fjerne visse billeder fra dets Street View - et program under Google Maps.

- Vi er blevet kontaktet af militæret, som har udtalt bekymring om visse billeder, der kan ses i Street View. Vi har derfor valgt at fjerne billederne, siger talsmand for Google Larry Yu.

Forsvarsministeriet undersøger stadig, om der ligger andre kompromitterende billeder på Google Maps og har desuden forbudt Google at tage billeder af militære installationer.

Street View er et tillægsprogram til Google Maps, som tilbyder den nysgerrige et 360-graders view på gadeniveau i 30 amerikanske byer.

Internetbrugere er således i stand til virtuelt at tage en tur ned ad en bestemt gade, og bruge musen til at navigere rundt i landskabet med.

Internetbrugeren får altså billeder af de rigtige bygninger at se på tæt hold og i visse tilfælde altså også militære installationer.

Programmet er blevet en kæmpe succes, men har også givet anledning til stor debat på grund af risikoen for at uanende mennesker bliver fanget på billederne.

Der er et eksempel på en mand, der blev set gå ud af en stripklub på et billede i Street View og et andet tilfælde, hvor den nysgerrige kunne få et glimt af en kvinde, der solbadede.