OW Bunkers lillesøster har vokseværk

Den nordjyske skibsprovianteringsforretning, Wrist Ship Supply, klarer sig fint og har stærk indtjeningsvækst, selvom den nu er skilt fra den nynoterede bunkerkoncern, OW Bunker.

Proviantering med Wrist Ship Supply Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Wrist Ship Supply fra Nørresundby stadfæstede sidste år sin position som verdens største leverandør af skibs- og offshore-forsyninger med en større vækst i salget end selve markedet.

Omsætningen voksede sidste år med 6 pct. til lige over 3 milliarder kr., og fremgangen er sket i stort set alle regioner, specielt Nordamerika, mens omsætningen er faldet i Fjernøsten. Wrist Ship Supplys driftsresultat er i 2013 vokset med hele 19 pct. til 125 mio. kr.

I 2013 blev Wrist et selvstændigt selskab, efter at Wrist Group blev splittet i Wrist Ship Supply og OW Bunker. I praksis har de to selskaber været adskilte i et par år, men opsplitningen blev formelt gennemført i november 2013, og tidligere i marts blev det fremadstormende OW Bunker - Danmarks næststørste skib målt på omsætning - børsnoteret med succes.

Efter separationen har Wrist Ship Supply vedtaget en ambitiøs vækststrategi, der både omfatter shipping- og offshore-markedet. 

”Vi forventer at øge omsætningen i 2014 og performe bedre end det generelle marked. Vi forudser at aktiviteterne fortsat vil vækste, fordi vi kan drage fordel af vores stærke markedsposition, velkendte service og solide forretningsmode”, skriver adm. direktør Robert Kledal i regnskabsmeddelelsen.

Som led i selskabets vækststrategi har ledelsen fået en ny og langsigtet finansieringsaftale på plads, som giver Wrist mulighed for at foretage store investeringer og opkøb i de kommende år.

»Wrist har den økonomiske styrke, infrastruktur og strategiske køreplan til at styrke positionen som verdens førende leverandør af forsyninger til skibe og offshore-faciliteter,« konstaterer Robert Kledal.