OW Bunker-søster fastholder førertrøje

Det nordjyske skibsprovianteringsselskab, Wrist Ship Supply, der indtil slutningen af 2013 indgik i samme koncern som skandaleramte OW Bunker, har formået af øge sit overskud for femte år i træk.

Foto: Henning Bagger. Wrist Ship Supply fra Nørresundby har klaret sig godt i 2014.I 2013 blev Wrist et selvstændigt selskab, efter at Wrist Group blev splittet i Wrist Ship Supply og OW Bunker, der gik gik konkurs i november sidste år.  (Foto: Henning Bagger/Scanpix 2014)
Læs mere
Fold sammen

OW Bunkers dramatiske konkurs i november 2014 ser ikke ud til at have skabt problemer for det tidligere søsterselskab, Wrist Ship Supply, der forsyner skibe med proviant og andre fornødenheder.

I hvert fald har det nordjyske selskab for femte år i træk formået at øge både omsætning og indtjening. Det betyder, at provianteringsselskabet fortsat holder fast i sin position som verdens største leverandør af skibsforsyninger med en større vækst end markedets.

I en meddelelse fra selskabet fremgår det, at Wrist Ship Supply opnåede et driftsresultat på 212 mio. kr. i 2014 sammenlignet med et resultat på 180 mio. kr. i 2013.

»Vi har igen haft et yderst tilfredsstillende år i et udfordrende marked. På stort set samtlige nøgletal performer vi bedre end forventet. Ud af en samlet vækst på 9,5 pct. skyldes kun 0,9 pct. tilkøb, så vores vækst er primært organisk, hvilket fortsat er vigtigt for os,« siger Robert Kledal, administrerende direktør i Wrist, i en meddelelse.

Efter OW Bunkers dramatiske kollaps i november sidste år lagde Wrist Ship Supply i flere meddelelser luft til sit tidligere søsterselskab. Ledelsen forklarede, at det var nødvendigt at melde ud, fordi en række kunder udtrykte bekymring for, om nedsmeltningen i OW Bunker havde indflydelse på Wrist. Det havde den ikke. Wrist Ship Supply er ejet af kapitalfonden Altor, som sidste år sendte OW Bunker på børsen.

Wrist-topchef Robert Kledal forventer, at selskabet vil fortsætte med at vokse i 2015 trods udfordrende markedsvilkår.