Nye udfordrere står på lur

Nye og overraskende konkurrenter melder sig på banen for Niels B. Christiansen og Danfoss.

Niels B. Christiansen, adm. direktør i Danfoss fotograferet i virksomhedens bygning torsdag den 17. december 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Emil Hougaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De hører ikke til i kredsen af klassiske produktionsvirksomheder, men er derimod store tech-firmaer, der gerne vil bygge en ny digital forretning oven på kendte produkter fra f.eks. Danfoss og andre produktionsvirksomheder.

Indtil nu udgør de nye konkurrenter dog ikke en direkte trussel for Danfoss, mener CEO Niels B. Christiansen:

»Det kan godt være, at Nest, Google, Apple eller Samsung vil længere ind i hjemmene. Det kan også godt være, at du en dag kan indstille temperaturen i din stue via en app fra Google. Men hvis vi gør det rigtigt, tager de ikke forretning fra os. Det giver mulighed for mere forretning. Det afgørende er at kunne skabe forbindelsen til en trådløs radiator, og der er vi de førende,« fastslår han.

Men han understreger, at Danfoss følger de nye konkurrenter nøje, og at udviklingen er dynamisk.

Amerikanske Nest er f.eks. baseret på en udviklingsenhed, der oprindelig kom fra Apple, og som i dag er eksploderet i værdi på baggrund af en simpel, men effektiv filosofi, der med virksomhedens egne ord handler om at genopfinde uelskede, men vigtige produkter til hjemmet som f.eks. termostaten og røgalarmen.

Niels B. Christiansen peger imidlertid på, at Danfoss på sit område kan præsentere mere avancerede løsninger end Nest.

»I USA styrer du temperaturen med aircondition, og det producerer vi ikke. Det er Nest gode til. I England styrer du heller ikke temperaturen i stuen. Du styrer temperaturen i dit hus ved at skrue op og ned for din kedel i kælderen. Du puster varme ud i hele huset og håber, at det passer med, at du får lidt varme i soveværelset. I Danmark og Tyskland har vi langt mere avancerede løsninger. Her trækker du den varme ind i rummet, du har brug for. Det kræver andre løsninger, og her kan vi tilbyde mere,« siger Niels B. Christiansen.