Ny Rockwool-topchef skærer 500 funktionærjob væk

Stenuldsproducenten Rockwool går i gang med en hovedrengøring, så oganisationen bliver enklere med færre lag. Som en konsekvens vil funktionærgruppen blive reduceret med omkring 500 heraf ca. 80 i Danmark.

Foto: Henning Bagger. Produktion af rockwool på fabrikken Rockwool i Ø. Doense ved Hobro.
Læs mere
Fold sammen

Efter ti måneder i chefstolen lancerer svenske Jens Birgersson nu et omfattende forandringprogram, der først og fremmest går ud over flere hundrede funktionærer.

Organisationen bliver omstruktureret, så den bliver mere enkel med færre lag og et reduceret hovedkontor. Som en konsekvens heraf bliver funktionærgruppen reduceret med omkring 500 heraf ca. 80 i Danmark. Ledelsen starter nu forhandlinger med fagforeningerne, så der kan blive sat et præcist tal på antallet af egentlige fyringer.

Rockwool har desuden redefineret den geografiske prioritering, så der fremover kommer større fokus på Europa, Rusland og Nordamerika, mens ambitionerne i Asien dæmpes ned. Det sidste medfører en værdiforringelse på omkring 20 mio. euro, som kommer oveni restruktureringsomkostninger på 25 mio. euro i år.

Når programmet er fuldt gennemført i 2017 vil driftsresultatet til gengæld ifølge koncernledelsen blive forbedret med omkring 50 mio. euro om året.

»Efter en grundig analyse er jeg tilfreds med at kunne præsentere vores forandringsprogram. Det vil bringe Rockwool koncernen op på et nyt niveau for driften af vores forretning og skabe en mere strømlinet og kundeorienteret organisation. Vi er verdensførende inden for stenuldsindustrien, og det ønsker jeg bliver bedre afspejlet i vores rentabilitet,« siger Jens Birgersson om forandringsprogrammet.

Til at styre forandringsprocessen og for at reflektere den nye geografiske prioritering styrkes koncernledelsen med nye medlemmer og ændrede ansvarsområder.

Rockwools Systems-division, der blandt andet laver lydisolering, facadebekædning og plantedyrkningsunderlag, vil blive ledet af Thomas Kähler, der er tidligere adm. direktør for Rockwool Scandinavia. Han efterfølger Herman Voortman, som går på sygeorlov. Thomas Kähler forbliver ordinært medlem af bestyrelsen, men bliver efterfulgt af Søren Kähler som anden næstformand.

Den nordøsteuropæiske og russiske isoleringsforretning vil fremover blive ledet af Henrik Frank Nielsen, tidligere leder af Europe Division. Den centraleuropæiske isoleringsforretning vil blive ledet af Volker Christmann, der tidligere var leder af isoleringsselskaberne i Tyskland, Benelux og Østrig. Og den sydvesteuropæiske og asiatiske isoleringsforretning vil blive ledet af den nuværende CFO Gilles Maria, indtil Kim Junge Andersen fra Hempel tiltræder 1. januar.

I Nordamerika vil isoleringsaktiviteterne komme under direkte ledelse af koncernchef Jens Birgersson, som den lokale administrerende direktør vil rapportere ind til.

Bernard Plancade, der tidligere var adm. direktør for isoleringsselskaberne i Sydeuropa, bliver udnævnt til medlem af koncernledelsen som ansvarlig for Group Operations & Technology, og Camilla Grönholm vil lede Group HR.

Aktiemarkedet tager vel imod Jens Birgersson nye plan. Rockwool-aktien steg umiddelbart næsten fem pct. på nyheden, i et dansk aktiemarked det ellers lå til et fald på en pct.