Rockwool udfordret på største markeder

Stenuldsproducenten Rockwool kom ud af andet kvartal 2015 med et blandet regnskab.

Produktion af rockwool på fabrikken Rockwool i Ø. Doense ved Hobro. Fold sammen
Læs mere
Foto: Henning Bagger

På den ene side endte omsætningen på 557,1 mio. euro. Og det var dårligere end ventet blandt analytikerne, der på forhånd havde sigtet efter en omsætning på 572,1 mio. euro

På den anden side endte driftsresultat (EBITDA) på 89,3 mio. euro. mod ventede 87 mio. euro ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates.

På bundlinjen leverede Rockwool et resultat før og efter skat på henholdsvis 44,9 og 32,1 mio. euro, hvilket også er lavere end analytikernes forventninger om et overskud på 47,3 mio. euro før skat og 33,9 mio. euro efter skat.

Til gengæld er selskabets EBITDA-margin endt på 16 pct. mod forventede 15,1 pct.

Ifølge Rockwool selv er det dels fremgang, dels udfordringer på forskellige markeder, der ligger bag det blandede regnskab.


- Jeg er glad for at se, at det fortsat går frem på de fleste europæiske markeder, men vi mangler stadig at se vores to vigtigste markeder - Tyskland og Frankrig - følge med. Som ventet er det russiske marked gået tilbage, men takket være en stærk indsats fra vores russiske organisation er det lykkedes os at bibeholde en sund forretning. I Nordamerika, fortsætter vores stærke vækst i et lidt mindre tempo, end vi så i første kvartal, siger administrerende direktør Jens Birgersson i regnskabet.


Rockwool fastholder forventningerne til hele 2015 i regnskabet for andet kvartal. Stenuldsproducenten venter dermed fortsat et driftsresultat (EBIT) for hele året, der er højere end 150 mio. euro, og en salgsvækst på 2-3 pct.