Novozymes-topchef vil nå seks milliarder af Jordens befolkning

Det er ikke kun de finansielle mål, der står højt på listen hos Novozymes. Selskabet har også en række mere "bløde" mål, som man vil leve op til.

Foto: Linda Kastrup. Novozymes offentliggjorde i dag årsregnskabet for 2014 og der var plads til optimisme hos adm. direktør Peder Holck og finansdirektør Benny Loft (th.)
Læs mere
Fold sammen

- I 2020 skal vi ud og have fat i seks mia. mennesker, siger administrerende direktør i Novozymes, CEO, Peder Holk Nielsen , på et pressemøde på selskabets hovedkontor i Bagsværd nord for København.

- Det svarer til trefjerdedele af Jordens befolkning, der rutinemæssigt skal bruge vores teknologi. For at nå det mål, skal vi ud på udviklingsmarkederne og gøre vores teknologi tilgængelig. I forhold til nu er mangler vi omkring et par mia., siger Peder Holk Nielsen.

Andre mål, som Novozymes har sat sig for at nå frem mod 2020, er blandt andet, at man vil uddanne en mio. mennesker i potentialet inden for biologi, indgå fem verdensomspændende partnerskaber for forandring, levere ti radikalt innovative løsninger og spare 100 mio. tons CO2.

Af finansielle mål sigter Novozymes på, at man i 2020 har en gennemsnitlig organisk salgsvækst på 8-10 pct. samt en overskudsgrad på eller over 26 pct.

- Vores 2020 mål tager ikke afsæt i en høj dollarkurs. Kigger man på dollarkursen, vil den over tid ikke have så stor påvirkning på margin, siger Peder Holk Nielsen.

En tredjedel af Novozymes' omsætning afregnes i dollar. Når dollarkursen svinger med 5 pct., påvirker det det primære driftsresultat, EBIT, med 80-100 mio. kr.