Nordea overvejer at sagsøge Volkswagen for gigantiske kurstab

Nordens største bank, Nordea, vil gå langt for, at deres investorer ikke skal bære omkostningerne for Volkswagen-skandalen.

Foto: MARCELO DEL POZO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som den første investor overvejer Nordea at sagsøge Volkswagen, fordi investorerne har lidt tab som følge af svindlen i selskabet.

Nordea Asset Management, der er Nordens største formueforvalter og bestyrer en formue på omkring 190 mia. euro, siger ifølge Financial Times, at de i øjeblikket overvejer, om de skal træde ind i flere forskellige massesøgsmål mod den tyske bilkoncern, fordi investorerne »ikke skal bære omkostningerne som følge af svindlen i Volkswagen,« påpeger Sasja Beslik, der er ansvarlig for Nordeas investering.

»I betragtning af hvor dyb og udbredt denne skandale er, ønsker vi at evaluere både europæiske og amerikanske gruppesøgsmål med henblik på at finde de bedste muligheder for os,« tilføjer Sasja Beslik til The Guardian.

Aktierne i Volkswagen er dykket med næsten 40 pct. siden september og efterlader således investorer med store milliardtab. En norsk oliefond er blandt de værst ramte, der har mistet 4,9 mia. euro på Volkswagen-aktien.

Da Volkswagen-skandalen brød ud i september, var Nordeas fondsforvaltere god for omkring en halv million VW-aktier. Nordea forbød hurtigt sine investorer at foretage yderligere investeringer i bilkoncernen.

Foruden Volkswagen overvejer også APG, en hollandsk pensionskasse der styrer 400 mia. euro, at sagsøge Volkswagen.

»Vi er ved at gennemgå vores muligheder og og udelukker ikke et sagsanlæg,« siger en talsmand til The Guardian.