Volkswagen Danmark: Tilbagekaldelse er den bedste løsning for kunderne

Det vækker glæde hos Volkswagens danske afdeling, at der nu er klarhed over, hvad der skal ske med de 91.000 VW-biler i Danmark, der indeholder den skandaleombruste snydesoftware.

Foto: JIM YOUNG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Volkswagen har fået vredet armen rundt i Tyskland, og siden har EU fulgt trop. Derfor må Volkswagen tilbagekalde 8,5 millioner biler i EU.

Biler, som alle indeholder den snydesoftware, der har fået dieselbilerne til at fremstå mere miljøvenlige i test, end de i virkeligheden er.

For Volkswagen Danmark er det dog en glædelig nyhed, understreger pressechef Søs Riholt.

»Det er muligt, at man i Tyskland har fået vredet armen om, men Volkswagen i Danmark har arbejdet hen mod den her løsning, fordi det er den bedste løsning for de danske kunder. Vi har ikke fået vredet noget om, vi har bedt om den her løsning for flere uger siden,« siger hun til Berlingske Nyhedsbureau.

Reelt betyder tilbagekaldelsen fra Volkswagen og de tyske myndigheders beslutning torsdag, at de berørte danske bilejere kan se frem til at få direkte besked om en indkaldelse fra Skat.

Det er nemlig Skat, der kører Motorregistret, og derfor får samtlige berørte bilejere i Danmark besked direkte fra Skat om, hvornår deres bil skal på værksted hos Volkswagen for at få fjernet snydesoftwaren.

»Set med danske briller er det en rigtig fornuftig løsning. Forskellen er, at kunderne nu ikke får et brev fra os, men at de får et brev fra Skat. Det betyder, at brevene bliver sendt til de rigtige ejere,« siger Søs Riholt.

Volkswagen i Tyskland har torsdag meldt ud, at man forventer, at tilbagekaldelserne starter i januar 2016. Det er dog endnu uvist, hvornår tilbagekaldelserne af de 91.000 berørte biler i Danmark begynder.

Og den tekniske løsning er ikke fundet endnu:

»Det er blevet meldt ud torsdag, at de tyske myndigheder har givet Volkswagen en frist frem til slutningen af november til at komme med en teknisk løsning. Det er den løsning, vi også sidder og venter på i Danmark. Indtil løsningen ligger der, ved vores værksteder ikke, hvad den tekniske løsning er. Så vi ved ikke, hvor lang tid det kommer til at tage,« siger Søs Riholt og tilføjer:

»Når Tyskland melder ud, at de i løbet af 2016 kan få det gennemført, kan vi også få det gennemført i løbet af 2016, tror jeg.«

Normalt må Volkswagen Danmark ikke gøre brug af oplysningerne fra det centrale motorregister, medmindre der - modsat tilfældet med snydesoftwaren - er tale om personfarlige fejl.

Men når det bliver løsningen i Tyskland, kommer den afgørelse formentlig til at danne præcedens for den danske måde at gøre det på.

TV: 8,5 millioner Volkswagen biler tilbagekaldes