Nintendo sænker forventningerne med 82 procent

Nintendo sænker uventet forventningerne til årets resultat efter skuffende salg af 3D-spillekonsol.

Nintendos 3DS har skuffet fælt. Det får nu Nintendo til at sænke prisen og forventningerne til årsregnskabet. Fold sammen
Læs mere
Foto: EVERETT KENNEDY BROWN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Verdens største spillekonsolsproducent Nintendo har fundet det store samurai-sværd frem efter skuffende salg af Nintendo 3DS.

Men et hug skærer den japanske koncern hele 82 pct. af forventningerne til årets resultat. Det sker samtidig med at Nintendo sænker priserne på 3DS med 40 pct. Nintendo 3DS var ellers forventet at være årets helt store sællert.

Tidligere lød forventningen på et resultat på 110 mia. yen (7,3 mia. kroner), men nu forventer Nintendo kun 20 mia. yen (1,3 mia. kroner), lyder det i en meddelelse udsendt efter børsens lukning i Tokyo.Dermed ender årets regnskab formodentlig omkring 70 pct. under de laveste analytikerestimater, ifølge Bloomberg.

Nedjusteringen af forventningerne sker efter et kvartalsregnskab, der meldte om halvering af  omsætningen og et underskud på 1,6 mia. kroner.

Forklaringen på det dårlige salg skyldes, at spillere verden over skifter klassiske konsoller ud med spil på smartphones og sociale netværk. 

Nintendo er den tredjedårligste aktie på det japanske MSCI Index. Alene i år er aktiekursen faldet med 41 pct.