Ingen jubel over ny Nintendo Wii

Nintendo er overrasket over, at aktiekursen faldt med næsten ti procent efter præsentationen af næste års Wii U.

Nintendos Satoru Iwata med den nye Wii U, der ikke har fået investorerne til at juble. Foto: Phil McCarten, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Han forstår det ikke. Nintendos bestyrelsesformand, Satoru Iwata, er overrasket over, at spilgigantens aktier raslede ned, da afløseren for den nyskabende Wii-spillekonsol blev præsenteret.

Nintendo-aktierne er faldet med næsten ti procent på to dage efter præsentationen af Wii U på spilmessen E3 i USA. Det er den nuværende Wiis afløser med en tavle-PC-lignende kontrolenhed med grafik i HD-kvalitet, som er klar til salg i 2012. Den har indbygget kamera og giver mulighed for videokonferencer med andre spillere. Wii U er ikke prissat endnu men ventes i handelen til omkring 299 dollars (1.500 kroner) mellem april o gdecember 2012. Det er omtrent samme pris som Microsofts konkurrerende Xbox 360 med bevægelsessensorsystemet Kinect.

»Det er meget underligt. Ærligt talt harmonerer reaktionen på præsentationen, og hvad jeg har hørt fra folk, som jeg har mødt, samt stemningen på spilmessen slet ikke med, hvad der skete på aktiemarkedet,« siger Satoru Iwata til nyhedsbureauerne.

Hårdt presset marked

Han ser dog ligheder med, da den oprindelige Wii kom frem i 2006. Den viste sig at revolutionere hele spilkonsolmarkedet ved at kunne inddrage bevægelser i spillene, som hidtil udelukkende var blevet betjent gennem kontrolenheder, såkaldte »controllere«.

Først senere steg aktiekurserne, om end de nu igen er nedadgående. Hele konsolmarkedet er nemlig presset af et lavere salg og en priskrig mellem de tre store: Sony med sin Playstation, Microsoft med sin Xbox 360 og Nintendo med sin Wii.

Nintendo har Wii U-aftaler på plads med de helt store spilproducenter, Electronic Arts (EA), som blandt andet er storproducent af sportsspil, og Activision Blizzard, der står bag »Call of duty«-skydeserien.