Muslimsk domænekonge vandt retten til Koranen.dk

De vil begge fortælle om Islam. De ønsker begge at gøre det gennem koran.dk og koranen.dk.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Iman M. Kashi fra Gentofte havde derfor slæbt den nuværende ejer, Zahid Abdullah fra København for Klagenævnet for Domænenavne. Ejeren fik dog lov til at beholde domænerne.

Klageren, Iman M. Kash, havde ellers påpeget over for nævnet, at de to domæner blot ledte videre til et andet - islam.dk. Det er en hjemmeside, som fortæller om Islam.

Domæne-ejeren kan nærmest betegnes som Islams danske domænekonge. Han sidder på en lang række domæner, som de fleste vil kende: Moske.dk, Ramadan.dk og lignende navne.

På grund af viderestillingen mente klageren, at Iman M. Kash ikke bruger domænet aktivt, og at domænet ville gøre større nytte hos ham selv. Han fortalte klagenævnet, at han er medstifter af et projekt kaldet Online Quaran Project, der har til formål at gøre koranen let tilgængelig på flere sprog. Dette ville han gerne bruge de to værdifulde og velegnede domæner til. Han mente derfor, at han "bedre vil kunne udnytte den værdi, der er tilknyttet domænenavnene".

Den nuværende ejer af domænerne sagde til sit forsvar, at han ikke var interesseret i at videresælge domænerne, ikke har brugt domænerne erhvervsmæssigt, at han kom først, og at ingen kan kræve retten til navnene på Islams hellige skrift. Klagenævnet for Domænenavne gav ham ret, og mente derfor ikke, at han var domænehaj og gjorde sig skyldig i warehousing.

"Da indklagede har en reel og loyal interesse i registreringerne af de omtvistede domænenavnene og gør brug af dem på en måde, som ikke er retsstridig over for klageren, samt da indklagede har været først i tid med hensyn til at lade domænenavnene registrere, kan nævnet ikke give klageren medhold i klagen," skriver nævnet i afgørelsen.