Milliardsag mod Baggers makkere afvist i USA

En stort anlagt civil svindelsag mod Stein Baggers svenske forretningspartnere Mikael Ljungman og Carl Freer med krav om et milliard-beløb er blevet afvist af en amerikansk domstol.

Den svenske erhvervsmand Mikael Ljungman blev i marts idømt fængsel i Danmark for hans rolle i IT Factory-skandalen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Sagen var anlagt af to af Carl Freers tidligere forretningspartnere - briterne Simon Davies og David Warnock, der mente sig snydt af de to svenskere og deres netværk af forretningspartnere. I et forsøg på at få de to ned med nakken en gang for alle slæbte de to briter i november 2009 Freer, Ljungman samt 33 andre privatpersoner og virksomheder i USA i retten i med beskyldninger om, at de stod bag en såkaldt »gangsterstyret korrupt organisation«. 

Ifølge dagbladet Børsens kilder med kendskab til sagen, vurderer de forsmåede sagsøgere nu, om de i stedet skal forsøge at anlægge en egentlig sag om svindel med værdipapirer ved en anden retsinstans.

Læs også:
Flere beslaglæggelser på vej i Bagger-sag

»Dommeren har henvist til en teknikalitet, som ingen af modstandernes advokater selv har henvist til i deres argumentation. Retten foreslår, at der i stedet indledes en sag om værdipapirsvindel, og det er nu overvejelsen i briternes lejr,« siger en kilde, der ikke ønsker sit navn i avisen, men hvis identitet er avisen bekendt. 


Dermed truer nye søgsmål mod Carl Freer, Mikael Ljungman og de andre sagsøgte i den nu afviste RICO-sag. Freers advokat John Kirk-land er ikke overraskende tilfreds med udfaldet af sagen, og samme tilfredshed spores hos Carl Freer selv. 


»Den føderale højesterets afgørelse i dag betyder, at den mistanke, som vi uberettiget er blevet tvunget til at operere under i de sidste ni måneder, nu er fjernet,« skriver han i en pressemeddelelse. 


Læs også:
Politiet finder Bagger-millioner i USA

Freer og hans selskab Getfugu har allerede fulgt sejren i retten op med at bebude en ny retssag mod briterne samt deres advokater og rådgivere for bagvaskelse, injurier og falsk anmeldelse med krav om 500 mio. dollar svarende til små 3 mia. kr. i kompensation.