Flere beslaglæggelser på vej i Bagger-sag

Bagmandspolitiet og FBI har flere personer og firmaer i kikkerten efter nu at have fundet 162 millioner kroner.

Bagmandspolitiet har nu fundet en del af de penge, som hidtil har været væk i IT Factory-sagen, som Stein Bagger sidste år fik syv års fængsel for at stå bag. Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen, Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Flere personer og firmaer i USA er i Bagmandspolitiets kikkert, selv om det nu er lykkedes at finde omkring 162 af de 220 millioner kroner, som den tidligere IT Factory-direktør Stein Bagger og hans medgerningsmand Mikael Ljungman trak ud af leasingkarrusellen.

Læs også: Politiet finder Bagger-millioner i USA

Ifølge Børsen er Bagmandspolitiet og det amerikanske forbundspoliti FBI på vej med flere beslaglæggelser mod nye og hidtil ikke offentligt kendte personer og firmaer, men der er også interesse for Mikael Ljungmans tidligere dømte svenske makker, Carl Freer, der bor i USA.

Kreditkort til »Lord Mikael Ljungman«

FBI og Bagmandspolitiet har fundet frem til en hidtil hemmeligholdt konto med et amerikansk kreditkort udstedt til »Lord Mikael Ljungman«. De 162 millioner blev overført fra leasingselskaber til Ljungmans svenske selskab Xiop AB, men over halvdelen er siden flyttet til det amerikanske selskab Ecommere LLC og Media Power, som Ljungman ejer sammen med Carl Freer.

Børsen har fået aktindsigt, der viser, at Retten i Lyngby i hemmelighed har udstedt beslaglæggelsesordrer på i alt tre amerikanske konti.

Tidligere har Bagmandspolitiet beslaglagt 50 millioner kroner på en konto i Hongkong.

Forsvinden blotlagde alt

Stein Bagger blev i juni 2009 idømt syv års fængsel. Mikael Ljungman fik i marts 2010 seks års fængsel.

IT Factory gik konkurs 1. december 2008, efter at Stein Bagger under en kombineret ferie og erhvervstur forsvandt i Dubai og i hemmelighed tog til USA, hvor han først meldte sig til myndighederne efter knap to uger. Hans forsvinden afslørede en gigantisk leasingkarrusel, hvor selskaber i Danmark og udlandet blev franarret mere end en milliard kroner.