Metro vil fyre 15.000 medarbejdere

Den tyske detailhandelsgigant Metro vil fyre 15.000 medarbejdere, eller 5 procent af alle ansatte, for at skære i omkostningerne oplyser selskabet.

Den tyske detailgigant Metro vil fyre 15.000 ansatte for at skære omkostningerne. Fold sammen
Læs mere
Foto: Tobias Schwarz / Scanpix
Metro, der er Europas næststørste detailhandelskæde, vil fyre 15.000 medarbejdere i løbet af de næste tre år for at spare på omkostningerne.

Fyringerne vil ske som led i en omorganisering, hvor de centrale indkøbs- og logistikfunktioner vil blive flyttet ud til Metros fire divisioner: Engros, hybermarkeder, Media Markt og Kaufhof stormagasinerne.

Det står endnu ikke klart om fyringerne vil påvirke Metro Danmark, der blev organiseret i 1971, blot syv år efter grundlæggelsen af Metro,der i dag driver fem varehuse i Danmark.

Vil måske børsnotere ejendomsdivision
Metro oplyser også, at Metro vil skille sin omfattende ejendomsportefølje til en værdi af 8 milliarder euro, eller næsten 60 milliarder kr., ud i et selvstændigt selskab, eventuelt med henblik på at børsnotere en andel af selsakbet efter 2011.

Metro venter at omkostningerne vil være 800 millioner euro lavere i 2010, og at produktivitetsstigninger vil give yderligere 700 millioner euro.