Medie: EU vil advare mod dansk telefusion

Ifølge anonyme kilder er EUs konkurrencemyndigheder med Margrethe Vestager i spidsen på vej med en advarsel mod Telenor og Telias planlagte fusion i Danmark.

Foto: Brian Bergmann. Telia Danmark
Læs mere
Fold sammen

De to skandinaviske telegiganter Telenor og Telias planer om at fusionere i Danmark er som udgangspunkt ikke nogen god idé, hvis det står til EUs konkurrencemyndigheder.

To anonyme kilder siger til nyhedsbureauet Reuters, at konkurrencemyndighederne, der har den danske EU-kommissær Margrethe Vestager i spidsen, i denne uge vil komme med en officiel advarsel mod den planlagte fusion.

Norske Telenor og svenske Telia vil med fusionen øge kampen om telekunderne med TDC og 3 i Danmark.

Advarslen fra EUs konkurrencemyndigheder vil ifølge Reuters gå på, at fusionen vil have uhensigtsmæssige konsekvenser for det danske mobilmarked.

Det vil ifølge Reuters højst sandsynligt lægge pres på selskaberne for at komme med indrømmelser, hvis fusionen skal godkendes af EU og Margrethe Vestager.

Afgørelsen forventes at falde i begyndelsen af september. Vestager har gentagne gange udtrykt bekymring for, om telefusioner vil betyde højere priser for forbrugerne.

Flere eksperter har tidligere over for Berlingske Business påpeget, at en EU-godkendelse sandsynligvis kun sker med visse krav til Telia og Telenor.

Eksperterne har peget på, at 3 sandsynligvis kan få adgang til Telias og Telenors mobilnet i de dele af Danmark, hvor 3 ikke selv dækker, men lejer sig ind på TDCs net.

EU-Kommissionen har de seneste to år godkendt telefusioner i Østrig, Tyskland og Irland på visse betingelser.