Telia køber sig ind i Spotify

Telia overtager 1,4 procent af aktierne i musiktjenesten for 115 millioner dollars.

Spotifys topchef, Daniel Ek, talte tidligere på ugen om strategiske partnerskaber. Nu køber Telia sig ind i musikstreamingtjenesten. Arkivfoto: Don Emmert, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: DON EMMERT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den svensk-finske telegigant Telia har købt sig ind i verdens største musikstreamingtjeneste, svenske Spotify.

Telia, som hører til blandt verdens ti største mobilselskaber, køber 1,4 procent af aktierne i Spotify for 115 millioner dollars.

»Vi har en lang og god relation til Telia, og jeg er glad for, at vi har muligheden for at bringe det til næste niveau med dette strategiske partnerskab,« siger Spotifys topchef og medstifter, Daniel Ek, i en kommentar.

Tæt samarbejde - også i bestyrelsen

Spotify og Telia har samarbejdet i fem år, og i Danmark er Spotify en del af de dyrere Telia-mobilabonnementer.

Prisen for Telias opkøb betyder, at Spotify i dag har en markedsværdi på 8,2 milliarder dollars eller 54,2 milliarder kroner. Til sammenligning er Telia-koncernen 212 milliarder svenske kroner eller 168,8 milliarder danske kroner værd.

Spotify er grundlagt i 2006 af ham og Martin Lorentzon, som i dag er bestyrelsesformand og siden 2013 har siddet i Telias bestyrelse men har ikke deltaget i drøftelserne om investeringen.

Hvem der har solgt aktier til Telia, er ikke oplyst.

Spotify har 60 millioner lyttere, som mod at få reklamer undervejs kan høre musik gratis, samt 15 millioner betalende lyttere.

Millionunderskud

Spotify har i dag 1.500 ansatte, heraf de 750 i Sverige. Spotify konkurrerer med andre musiktjenester som Wimp/Tidal, Amazon Prime Music, TDC Play m.fl. I mandags lancerede Apple så Apple Music, som går direkte efter at slå Spotify af pinden, men er en betalingstjeneste til 10 dollars om måneden.

Spotify findes i dag i 58 lande men kører stadig med et kæmpe og voksende millionunderskud. 2014 endte med et minus på 165 millioner euro mod et underskud på 91 millioner euro i 2013, viser det seneste regnskab. Spotify har omvendt øget sin omsætning med 45 procent til en milliard euro.

 

LÆS MERE