Maersk Oil fyrer 40 ansatte

Den i øjeblikket lave oliepris koster nu jobbet for 40 ansatte hos Maersk Oil, der i løbet af de seneste måneder har sagt farvel til over 1300 personer.

Maersk Oil fyrer 40 ansatte. Fold sammen
Læs mere
Foto: CLAUS FISKER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er i denne omgang ansatte i København, norske Stavanger og skotske Aberdeen, der skal se sig om efter et nyt job, oplyser A.P. Møller-Mærsks oliedivision i en pressemeddelelse.

Afskedigelserne kommer som et svar på de i øjeblikket lave oliepriser, der har fået Maersk Oil til at spænde livremmen og forsøge at sænke udgifterne med 20 pct.

Der er tale om 40 ansatte i Maersk Oils vækstafdeling. Den lave oliepris har nemlig betydet, at der er mindre gevinster at hente ved at finde nye steder at bore efter olie.

- Enhver reduktion i personalet er dybt beklageligt, og vi anerkender, at det vil være foruroligende for vores medarbejdere. Dagens ændringer er nødvendige, for at sikre at vores organisation afspejler det aktuelle marked og flugter vores omkostninger til vores aktiviteter, siger Jakob Thomasen, administrerende direktør for Maersk Oil, i en pressemeddelelse.

Ud over mere end 1300 fyresedler har Maersk Oil desuden har sat en stopper for lønstigninger og reduceret sine rejseomkostninger samt skruet på flere andre fronter.

Den lave oliepris satte sine tydelige spor i Maersk Oils regnskab for første kvartal, der blev offentliggjort i sidste uge.

Maersk Oil solgte i gennemsnit sin olie til 34 dollar per tønde i første kvartal, hvor priserne faldt til niveauer, der ikke er set siden 2005. Det gav et underskud på 29 mio. dollar efter skat efter et plus på 207 mio. dollar i samme periode året før.

I andet kvartal er der dog sket en bedring, og den dagsaktuelle pris er på 45 dollar per tønde. Det er vigtigt for Maersk Oil, for det er rent faktisk et niveau, hvor selskabet er i stand til at tjene penge.

De løbende besparelser har nemlig betydet, at en oliepris på 40-45 dollar giver et nulresultat. Tidligere skulle prisen ligge på 45-55 dollar for at ramme en flad bundlinje.