Mærsk taber kæmpe voldgiftssag til DONG

Berlingske erfarer, at modparten i den store voldgiftssag, som Maersk Oil har tabt, er DONG Energy.

Thomas Thune Andersen kan som formand i DONG glæde sig over, at selskabet har vundet en stor voldgiftssag mod hans tidligere arbejdsplads, Maersk Oil. Fold sammen
Læs mere
Foto: Christian Als

Ud over de ekstremt lave oliepriser, var resultatet i Maersk Oil i første kvartal 2016 også præget af et forlig, som ikke faldt ud til Maersk Oils side, og som havde den indvirkning, at pengestrømmene i Maersk Oil blev negative for kvartalet.

»Der var et forlig, som ikke gik vores vej - det har ikke påvirket resultatet, men pengene skulle betales (i første kvartal, red.)«, sagde A.P. Møller - Mærsks topchef Nils Smedegaard i forbindelse med regnskabet.

Pengene, som Maersk har tabt, bliver dog i erhvervsdanmark. Berlingske Business erfarer nemlig, at den vindende part i sagen er det halvstatslige DONG Energy. Sagen omhandler ifølge Berlingskes oplysninger såkaldte langsigte gaskøbskontrakter, som DONG Energy har med de enkelte medlemmer af DUC, der udover Maersk Oil også tæller Chevron, Shell og Nordsøfonden.

Hvor stort et beløb, som Maersk Oil må af med til DONG, er uklart, men DONG skriver i sin årsrapport, at indtægterne fra de genforhandlede kontrakter beløber sig i 3,5 mia. kr. i 2016, hvoraf hovedparten vil blive realiseret i første kvartal 2016.

This template (BMExternalArticleBundle:Content\ExternalArticle:Embedded/small.html.twig) should be overridden!

Den statslige deltager i DUC, Nordsøfonden, skriver ligeledes i sin årsrapport for 2015, at man i 2016 har været part i en voldgiftssag, som er faldet negativt ud for selskabet.

DONG ønsker ikke at kommentere udfaldet af voldgiftssagerne, og Berlingske Business arbejder på at få en kommentar fra Maersk Oil.