Lydbøger er et hit

Danskerne vil høre bøger. Salget er fordoblet og priserne halveret på et år.

Både børnebøger og voksenlitteratur udkommer stadig oftere også som lydbøger. Ind imellem er bøgerne sågar indlæst af forfatteren selv, andre gange klarer kendte skuespillere indlæsningen. Foto: Jeppe Michael Jensen/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bøger er noget, man hører. I alle tilfælde er danskerne blevet vilde med lydbøger, hvor de får læst historierne højt, mens de f.eks. er på vej til og fra arbejde.

Salget af lydbøger er i første kvartal i år mere end fordoblet i forhold til for et år siden. I januar-marts blev der solgt 29.500 lydbøger mod blot 13.000 sidste år, viser tal fra brancheorganisationen Forlæggerforeningen, som Børsen refererer.

Medvirkende til det bedre salg er, at priserne på en lydbog næsten er halveret.

Forlaget Gyldendal har på tre år øget sin omsætning fra under en halv million til et tocifret millionbeløb.

Tidligere har det kun bibliotekerne, der købte - og havde råd til at købe - lydbøger. Samtidig havde mange den opfattelse, at lydbøger kun var for blinde og synshandicappede.

I takt med udbredelsen af MP3-musikafspillere er lydbøgerne blevet populære. Der produceres flere og flere af dem, bibliotekerne har et stadig større udvalg, og store sælgere af musik på nettet - både boghandlere, teleselskaber og varehuse - har taget lydbøger ind i sortimentet og reklamerer også for dem i de kataloger, som husstandsomdeles.

LÆS MERE Her er en række muligheder for at købe lydbøger - på CD eller som MP3-filer, der selv kan hentes hjem: Audible.com Storytel.dk Lytteratur.dk Gyldendal, klik på »Lydbøger« i venstre side