Lavprisgiganter i blodig dansk krig om Londonrute

Ryanairs indtog i Københavns Lufthavn får Easyjet til at åbne nye ruter til London, så der fra oktober vil være 28 daglige returflyvninger mellem de to byer.

Foto: Linda Kastrup.
Læs mere
Fold sammen

Med Ryanairs indtog i Københavns Lufthavn er der udsigt til priskrig på den populære rute til London.

Det konkurrerende lavprisselskab Easyjet udvider fra efteråret sit program med en ekstra flyvning hver dag fra to til tre. Dermed er der med 28 daglige flyvninger mellem København og London lagt op til hård priskrig på ruten.

Det skriver nyhedsportalen CPHtraveller.

Easyjets bliver det største selskab på ruten med 52 ugentlige flyvninger for delt på tre lufthavn: 31 til London Gatwick, 19 til London Luton og 2 til London Stansted. Selskabet flyver som det eneste alle ugens dage.

De andre selskaber på ruten er fra oktober Ryanair, der flyver til Luton, British Airways til Heathrow, Norwegian til Gatwick,og SAS til Heathrow.

Ryanairs billetter kan købes til flyvninger fra den 25. oktober, og dermed ser Easyjets nye ruter ud til at være tilgængelige først.

Men fra sidst i oktober vil kapaciteten være væsentligt øget på ruten til London, der i forvejen er den største fra Københavns Lufthavn med 1,9 millioner rejsende i 2014.

»Dette vil medføre et yderligere prispres på billetterne til London, hvilket vil være til gavn for kunderne, men for de involverede selskaber kan det ende i en decideret konkurrencekrig hvor alle taber penge, men ingen vil skære på kapaciteten,« skriver CPHtraveller, som forventer yderligere optrapning af konkurrencen fra Easyjets side.

Allerede nu er priserne presset godt i bund med returpriser mellem København og London Luton på 517 kr. med EasyJet og 420 kr. med Ryanair.

Torsdag i sidste uge præsenterede Ryanair København som ny base fra foråret 2015.

De første ruter fra Danmarks hovedstad går til London, Milano og Warszawa. Fra efteråret 2015 åbner Ryanair ruter til Bruxelles (Charleroi), Rom (Ciampino), Stockholm (Skavsta) og Madrid.

Ryanair vil i øvrigt præsentere flere ruter fra København i de kommende uger og forhandler i øjeblikket med Københavns Lufthavn for at færdiggøre disse planer.

Allerede inden præsentationen af de nye ruter varslede den danske fagbevægelse imidlertid konflikt på grund af Ryanairs modstand mod overenskomster for sine ansatte.

Ifølge Thilde Waast, som er formand for Flyvebranchens Personale Union (FPU), betaler Ryanair sine stewardesser hen ned til 7.500 kroner om måneden på kontrakter, hvor de ikke får løn under sygdom eller ferie.