Irmahønen holder flyttedag

Efter 81 år ved Søerne i København går Irma nu på jagt efter en ny placering til byens vel nok mest kendte lysreklame.

Til højre ses Irmas høne, der nu er på jagt efter en ny placering. Fold sammen
Læs mere
Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alting vil ikke være som det plejer, når mørket falder på mandag aften ved Dronning Louises Bro i København.

Fra sin rede på et tag på en bygning på Sortedam Dossering har Irmas karakteristiske neonreklame med hønen lagt æg efter æg uafbrudt gennem 81 år og kastet sine gule, grønne og røde farver ned på vandet i Sortedams Sø.

Omkring 118 millioner æg er det blevet til siden 1936 - men nu er det slut for en stund.

Der skal nemlig bygges taglejligheder i ejendommen under hønen, og derfor er Irma nu på hagt efter en ny midlertidig placering til hende. Det skriver TV 2 Lorry.

»Vi håber, at alle vores kunder og københavnerne vil hjælpe. Vi søger et nyt hønsehus, og det kan ikke være et hvilket som helst hønsehus, når det er Irmahønen. Det skal være et hus, der syder af bæredygtighed og økologi, så hun kan få en god tid, mens hun skal være der,« siger Irmas kædedirektør Søren Steffensen til TV 2 Lorry.

Irma har indrykket en annonce på boligportal.dk:

»Efter 81 år på pinden skal jeg nu genhuses. Derfor leder jeg efter en bolig med udsigt og plads til at sprede vingerne. Jeg er et roligt gemyt og har rystet ungdommens fjer af mig,« skriver Irma - og pointerer, at hønen "bruger lidt mere strøm end gennemsnittet".

Irmahønen slukkes mandag og vender tilbage til sin vante placering, når byggeriet af taglejlighederne er afsluttet. Hvornår det sker, vides ifølge Søren Steffesen ikke.

Det er også uvist, hvor Irmahønens midlertidige hønsehus bliver, men Irma har allerede fået flere henvendelser, fortæller Søren Steffensen.

I mellemtiden må de forbipasserende ved Søerne nøjes med de tre andre Irma-lysreklamer på nabobygningerne. De bliver ikke berørt af byggeprojektet.