I verdens top 5: Nordea-udbrydere forvalter over 34 mia. kr.

En gruppe mænd har opnået usædvanligt stor succes med selskabet Capital Four, som forvalter milliarder for investorer.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På otte år er det lykkes fire mænd at opbygge Capital Four, som Nordea kalder et af verdens fem førende kreditforvaltningsmiljøer.

Det skriver Børsen.

Efter at Sandro Näf, Torben Skødeberg, Henrik Østergaard og Thomas Rudbeck i 2007 brød ud af Nordea, har de haft succes med at bygge kapitalforvaltningsselskabet Capital Four op, som i dag forvalter over 34 mia. kroner.

Capital Four forvalter blandt andet fonde for deres tidligere arbejdsgiver, Nordea, indenfor højforrentende virksomhedsobligationer, også kendt som high yield. Adm. direktør for Nordea, Eric Pedersen, er imponeret over, hvad Nordea-udbryderne har formået at udvikle selskabet til.

»De har altid ligget i toppen af deres segment. Jeg var tidligere ansat i Putnam Investments, som også var meget dygtige til high yield, og de rendte hele tiden ind i Bluebay og Capital Four. De tre skiftedes til at være bedst,« siger Eric Pedersen til Børsen.

Konkret forvalter Capital Four i alt to fonde og en række minde engagementer til en samlet værdi på 33 mia. kroner for Nordea.

Ved stiftelsen af Capital Four tog de fire pengemænd ifølge Eric Pedersen et risikabelt sats, men siden har det vist sig, at high yield har været noget af det bedste, som man har kunnet være i, mener han.

»De første to år efter krisen fik man måske 50 pct. i afkast om året. Hvis man er i topfem i verden, skal man nok klare sig, og det er de,« siger Eric Pedersen om Capital Four.