Pensionskasser vil skyde milliarder i små virksomheder

Flere store pensionskasser er nu klar til at skyde milliarder i regeringens kommende vækstudspil, Dansk Vækstkapital II.

Foto: Steffen Ortmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Der er opbakning fra flere store danske pensionskasser til en investeringsfond, der skal sende milliarder ud i små og mellemstore virksomheder, skriver Jyllands-Posten Finans.

Regeringen ser dermed ud til at kunne opfylde sit løfte fra vækstpakken i juni 2014 om at etablere en ny halvoffentlig vækstfond i form af Dansk Vækstkapital II.

Det er blandt andet pensionskasserne ATP, PKA og Danica Pension, der i marts skal til møde med regeringen for at forhandle detaljerne omkring fonden på plads.

»Vi er positivt indstillet over for Dansk Vækstkapital II. Det er primært fordi vi kan se, at det kan bidrage til det spirende opsving, som vi kan se konturerne af i Danmark,« siger Jacob Aarup-Andersen, finansdirektør i Danica.

Der er ifølge avisens kilder lagt op til en frivillig ordning, hvor pensionsselskaberne selv afgør, om de vil være med, og det er målet at rejse en fond på 3-4 milliarder kroner, skriver Jyllands-Posten Finans.