Firstfarms køber svineproduktion i Ungarn

Firstfarms har indgået en aftale om at købe Dan-Farm Holding, der ejer 80 pct. af svineproducenten Dan-Farm Hungary, for 11 mio. kr.

Foto: Johan Gadegaard
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De 11 mio. kr. dækker 100 pct. af aktierne i Dan-Farm Holding. Købet bliver finansieret ved at udstede nye aktier i Firstfarms, hvor kursen fastsættes til 46,15 kr. - svarende til dagsværdi, fortæller Firstfarms i en meddelelse til fondsbørsen.

Samtidig bliver der iværksat en rettet emission mod aktionærer i Dan-Farm Holding, som tegner konvertible obligationslån for 13,2 mio. kr.

Købet af Dan-Farm Holding ventes at påvirke Firstfarms resultat positivt med 5 mio. kr. før skat fra 2017, men der er ingen væsentlig påvirkning i 2016.

Aftalen er betinget, og der bliver iværksat en "due diligence"-proces, før den bliver endelig, hedder det i meddelelsen.

- Firstfarms får ved aftalen svineproduktion ind i porteføljen, og det vurderes at sikre større risikospredning og bedre indtjening. Samtidig er der potentiale for udvidelse af produktionen i fremtiden, både med yderligere slagtesvin og søer, skriver selskabet.

Svineproducenten har 2200 søer og sælger hvert år omkring 70.000 smågrise og cirka 5000 slagtesvin.

De sidste 20 pct. af Dan-Farm Hungary er ejet af IØ-Fonden.