Landmænd vil børsnotere milliardkoncern

Flere store danske bønder står til at høste millioner på deres investeringer i svinefarme i Polen, Ukraine og Rusland, når landbrugskoncernen Axzon børsnoteres i 2018. Selvom ledelsen med det seneste årsregnskab forholder sig positive, så advarer analytikerne om mulige risici i horisonten.

Foto: Iris Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver dagbladet Børsen.

Axzon, der er ejet af omkring 100 danske landmænd, realiserede i 2016 en omsætningsvækst til 1,4 mia. kr., en fremgang i driftsresultatet til i omegnen af 350 mio. kr. samt en fordobling af resultatet efter skat til små 100 mio. kr. Ifølge selskabets direktør Tom Axelgard bliver resultatet for 2017 endnu bedre.

- Planen er, at vi gennemfører en børsnotering i løbet af næste år. Vores aktionærer har været meget tålmodige i snart 25 år, men nu får de en mulighed for at sælge deres aktier på børsen. Samtidig udvider vi vores finansieringsmuligheder, siger Tom Axelgard til dagbladet Børsen.

De positive fremtidsudsigter beror blandt andet på den aktuelle højkonjunktur i svinesektoren.

Per Hansen, der er investeringsøkonom i Nordnet, vil ikke råde nye private investorer til at kaste sig ud i investeringer i landbrug i Østeuropa som det første.

- Der er en politisk risiko, og der er også løbende store prisændringer, som kan være svære at gennemskue, når man ser på forretningen, siger Per Hansen til Børsen.

Tom Axelgard vil ikke røbe, hvad han forventer, at Axzon værdisættes til på børsen.