Danske Bank skifter historisk hovedkvarter ud

Posten går ud og banken kommer ind. Efter næsten 150 år er det snart slut med det næsten historiske hovedsæde for Danske Bank.

Danske Banks hovedsæde ved Holmens Kanal og Kongens Nytorv er snart fortid. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Landets største bank rykker teltpælene op og flytter hovedsædet fra Holmens Kanal til et nyopført domicil ved Københavns Hovedbanegård. Det fremgår af årsrapporten fra Danske Bank.

Det bliver et farvel til bygningen, som har fungeret som hovedsæde for banken siden 1875.

Samtidig samler banken sine koncernfunktioner på to adresser i Storkøbenhavn.

»Med vores nye hovedsæde får vi nogle fysiske rammer, der understøtter vores ambition om at drive en moderne og innovativ virksomhed for både kunder og medarbejdere. Bygningen er skabt til at give gode kundeoplevelser og skabe optimale rammer for samarbejde og udnyttelse af de teknologiske muligheder,« siger administrerende direktør Thomas F. Borgen.

Samtidig med moderne og tilsvarende omgivelser for både medarbejdere og kunder bliver bankens hovedsæde med placering på Postengrunden en del af et nyt område i hjertet af København, skriver Danske Bank.

»Vi glæder os til at blive en aktiv del af et nyt og spændende område i København, og med vores kommende hovedsæde skaber vi en endnu mere åben og tilgængelig bank,« siger Thomas Borgen.

Det nye hovedsæde bliver arbejdsplads for cirka 4.000 medarbejdere, og derudover vil det også indeholde et bankmuseum, en café og en filial.

Med opførslen af det nye domicil bliver det samtidig et farvel til Holmens Kanal.

»Der er ingen tvivl om, at Holmens Kanal har været en central del af bankens 147-årige historie og kulturelle identitet, som vi tager med os i det nye hovedsæde. Men hvis banken også i de næste 147 år skal fortsætte med at være en moderne og innovativ bank for vores kunder og medarbejdere, så må vi skabe nye og mere tidssvarende rammer, der i højere grad lever op til vores ambitioner,« siger Thomas F. Borgen.

Danske Bank solgte i 2016 det nuværende hovedkavter til Standard Life for 1,4 mia. kr. og bor i dag til leje.