Dansk allergibekæmper henter topchef hjem fra Frankrig

ALK-Abellós kommende administrerende direktør er Carsten Hellmann. Han træder senest til i starten af 2017.

Den danske medicinalvirksomhed ALK-Abelló har fundet ud af, hvem der skal overtage den øverste direktørpost i firmaet.
Læs mere
Fold sammen

Den danske medicinalvirksomhed ALK-Abelló har fundet ud af, hvem der skal overtage den øverste direktørpost i firmaet, efter at bestyrelsen i februar fyrede Jens Bager.

Navnet på den nye administrerende direktør er Carsten Hellmann. Han kommer fra en stilling som topchef i den franske dyresundhedsforretning Merial og har tidligere haft ledende stillinger i blandt andet Chr. Hansen, oplyser ALK i en fondsbørsmeddelelse.

ALK-Abelló har hovedkvarter i Hørsholm, er noteret på børsen i København og arbejder med at udvikle midler mod allergier af forskellig art.

»Det er en stor glæde at meddele, at Carsten Hellmann bliver ny administrerende direktør i ALK. Carsten Hellmann har stor international erfaring og har skabt synlige, kommercielle resultater i forskningsbaserede selskaber, der har meget tilfælles med ALK, siger Steen Riisgaard, formand for ALK's bestyrelse, i meddelelsen.

Carsten Hellmann, der er født i 1964, begynder senest som administrerende direktør i ALK 1. januar næste år.

At han ikke starter med det samme, skyldes at Boehringer-Ingelheim har købt Merial fra moderselskabet Sanofi. Det frasalg skal færdiggøres, før Carsten Hellmann kan bytte visitkortet ud.

»ALK udmærker sig som verdens førende inden for allergi-immunterapi og som branchens mest innovative virksomhed. Jeg er inspireret af ALK's vision og glæder mig til at føre ALK gennem transformationen til en egentlig global virksomhed. Jeg ser frem til at arbejde sammen med alle i ALK om at opbygge en endnu stærkere fremtid for vores patienter, ansatte, partnere og aktionærer«, siger Carsten Hellmann i meddelelsen.

Bestyrelsesformand Steen Riisgaard fortsætter som fungerende topchef i ALK, indtil Carsten Hellmann kan træde til.