ALK-Abellós topchef fratræder med øjeblikkelig virkning

ALK-Abellós administrerende direktør, Jens Bager, fratræder sin stilling, fortæller allergikoncernen i en meddelelse til fondsbørsen. Det sker med øjeblikkelig virkning.

Foto: Søren Bidstrup. Nu forhenværende direktør Jens Bager.
Læs mere
Fold sammen

ALK-Abellós  siger nu farvel til topchef Jens bager. Selskabet vil med det samme begynde at lede efter en ny topchef.

Steen Riisgaard vil i mellemtiden fungere som bestyrelsesformand med udvidet ansvar og vil "som sådan" fungere som virksomhedens daglige leder, lyder det.

»Bestyrelsen vurderer, at det er et godt tidspunkt at lede efter en ny administrerende direktør. Derfor har vi indgået en aftale med Jens Bager om, at han fratræder sin stilling. Vi vil søge efter en ny direktør med relevante erfaringer og kompetencer, der kan styrke den globale kommercialisering af ALK's portefølje af evidensbaserede produkter mod både allergisk rhinitis (høfeber) og astma,« siger Steen Riisgaard i meddelelsen.

Jens Bager, der har haft stillingen i 16 år, vil nu fokusere på en bestyrelseskarriere. Han sidder i forvejen som formand for bestyrelsen hos medicoselskabet Ambu.

»Jeg er stolt over den virksomhed, jeg nu giver videre til en ny CEO, da alle strategiske og finansielle indikationer er positive og peger i den rigtige retning. Derfor er tidspunktet for denne ændring også rigtig i forhold til at udvide min bestyrelseskarriere, og den mulighed vil jeg nu forfølge,« siger han i meddelelsen.