ALK-formand: Direktør er fyret, da vi skal have ny profil

ALK-Abellós topchef Jens Bager er blevet sagt op. Bestyrelsesformanden i selskabet, Steen Riisgaard, siger til Ritzau Finans, at det er sket i god ro og orden.

Foto: Erik Refner. Bestyrelsesformand i ALK-Abellós, Steen Riisgaard.
Læs mere
Fold sammen

»Jens Bager kommer selv i morgen (tirsdag, red.) og fortæller det til de ansatte«, siger bestyrelsesformanden, der skal fungere som direktør, indtil en afløser er fundet.

»ALK er kommet til en skillevej. Vi har brug for en ny profil med kommercielle kompetencer. Og vi har valgt ikke at beholde Jens Bager i den mellemliggende periode, fordi vi er bange for at miste flyvehøjde. Med de fire direktører, der er tilbage i ALK, tror vi på, at vi med mig som daglige spilfordeler kan komme videre«, siger Steen Riisgaard.

Der er nu sat gang i en proces, hvor en ny direktør skal findes. Og der bliver ledt internationalt, siger bestyrelsesformanden.

»Vi leder meget bredt - og internationalt. Vi skal finde en, der har de kommercielle kompetencer i orden, som kan lede os globalt. Jeg forventer, at det kommer til at tage mellem fire og seks måneder at få en ny direktør på plads«, siger Steen Riisgaard.

Jens Bager kommer ikke til at gå tomhændet fra ALK-Abelló. Hans kontrakt giver ham 30 måneders løn med på vejen ud af døren.

»Jens har seks måneders opsigelse og 24 måneders godtgørelse. Det svarer til omkring 15 mio. kr.«, siger Steen Riisgaard,

ALK-Abelló kom med regnskab for små 14 dage siden, hvor det kom frem, at selskabet venter, at basisforretningen vil vokse med 10 pct. organisk til en omsætning på omkring 2,6 mia. kr. i 2016.