Columbus forbedrer bundlinjen med salg af software

Colombus IT har oplevet en vækst i driftsresultatet. I årets første ni måneder måneder udgjorde det 51,1 mio. kr., hvor det i samme periode af 2014 udgjorde 45,5 mio. kr., svarende til en stigning på 12 pct.

Foto: WOLFGANG RATTAY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fremgår af Columbus IT's regnskab for årets første tre kvartaller.

Også på omsætningen er it-selskabet gået frem i årets første tre kvartaler. Den endte på 800,3 mio. kr. Til sammenligning var omsætningen i samme periode af 2014 627,1 mio. kr. Det svarer til en stigning på 28 pct.

Omsætningsvæksten er primært drevet af virksomhedsopkøb samt en vækst i salget af Columbus Software, hedder det i regnskabet.

»Stigningen i salget af Columbus Software udgør en væsentlig bidragyder til væksten selskabets samlede omsætning og EBITDA-resultatet i tredje kvartal«, anfører selskabet i regnskabet.

Columbus' softwaresalg steg med 60 pct. i forhold til samme periode sidste år. Det er både omsætningen af Columbus-licenser og Columbus-abonnementer, der er steget.

Også salget af konsulentydelser er øget, nemlig med 18 pct. i årets tre første kvartaler sammenlignet med samme periode 2014.

»Produktiviteten i konsulentforretningen er imidlertid på samme niveau som sidste år, hvilket primært skyldes driftsmæssige udfordringer i Columbus' norske selskab«, oplyser selskabet videre i regnskabet.

Columbus IT fastholder forventningerne til 2015. Selskabet venter fortsat en omsætning i niveauet 1030 mio. kr. samt et driftsresultat (EBITDA) i niveauet 90 mio. kr.