Bavarian leverer ventet underskud

Årets udsving i vaccineselskabet Bavarian Nordics indtægter betød, at tredje kvartal bød på underskud. Set over hele året har Bavarian Nordic dog fortsat sorte tal på bundlinjen, og forventningerne om et nulresultat målt på driften fastholdes.

Bavarian Nordic. Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Omsætningen faldt til 79,1 mio. kr. i tredje kvartal fra 225,2 mio. kr., mens det i årets første ni måneder blev til en fremgang i omsætningen til 703 mio. kr. fra 675,6 mio. kr.

Bundlinjen viste i tredje kvartal et underskud på 49,6 mio. kr. men et overskud på 57,1 mio. kr. over ni måneder. I årets første ni måneder af 2014 havde Bavarian Nordic et underskud på 72,0 mio. kr.

Bavarian indledte i tredje kvartal det første fase 1-studie i mennesker med en ny vaccine mod RSV-virus, som er den hyppigste årsag til alvorlige luftvejsinfektioner i børn under to år. Desuden modtog Bavarian en underkontrakt på 33 mio. dollar fra samarbejdspartneren Janssen som led i en kontrakt tildelt af de amerikanske myndigheder til støtte af den videre udvikling og produktion af selskabernes ebolavaccine.

- Vi har gjort væsentlige fremskridt i vores pipeline i løbet af året. Den accelererede udvikling af ebola prime-boost vaccinen i fase 3 var i særdeleshed en afgørende milepæl. Desuden markerer starten af de kliniske forsøg med vores RSV-vaccine en vigtig begyndelse på vejen mod nye og store kommercielle markeder, siger Paul Chaplin, Bavarians administrerende direktør, ifølge regnskabet.

Han fortæller, at Bavarian vil udvide pipelinen i løbet af den kommende tid, hovedsageligt med videreførelsen af CV-301 immunterapiformen, der i første omgang vil blive prøvet i lungekræft og derefter over for andre kræftindikationer.

For hele 2015 fastholder Bavarian Nordic forventningerne til 2015. De lyder fortsat på en omsætning i størrelsesordenen 1000 mio. kr. og et nulresultat af primær drift. Efter ni måneder havde Bavarian et driftsoverskud på 2,2 mio. kr.

- Omsætningen vil primært hidrøre fra leverance af MVA-BN Filo bulkvaccine til Janssen, salg af Imvamune til USA og øvrige lande samt fra igangværende forsknings- og udviklingskontrakter, oplyser selskabet.

Kapitalberedskabet ved udgangen af året ventes at være i størrelsesordenen 1450 mio. kr. og inkluderer lånefaciliteten på 50 euro mio. fra Den Europæiske Investeringsbank.