Bavarian indgår aftale om ebolavaccine til 9 mio. dollar

Bavarian Nordic har fået en aftale om videreudvikling af en ebolavaccine i stand med Crucell Holland, som er et selskab hørende til Janssen Pharmaceutical Companies.

ARKIVFOTO 2014 af Bavarian Nordic i München Fold sammen
Læs mere
Foto: Betina Garcia
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aftalen har en værdi på 9 mio. dollar svarende til 59,3 mio. kr.

Det oplyste selskabet til fondsbørsen mandag aften.

Bavarian og Janssen arbejder allerede sammen om ebolavaccinen MVA-BN Filo. Og den nye aftale mellem de to partnere er et led i kontrakten med U.S. Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), hvor Janssen er blevet tildelt støtte til den videre udvikling af vaccinen mod ebola.

Basiskontrakten, der løber i fem år, omfatter aktiviteter til forbedring af produktionsprocessen samt etablering af langtidsopbevaring af MVA-BN Filo bulkvaccine. Kontrakten indeholder desuden optioner på yderligere 24 mio. dollar til procesudvikling med henblik på formulering af en færdig vaccine med længere holdbarhed, oplyser Bavarian til fondsbørsen.

- Vi er meget glade for at udvide samarbejdet med Janssen omkring den accelererede udvikling af vores prime-boost vaccine mod ebola. Hvad vigtigere er, så er det opmuntrende, at den amerikanske regering via BARDA, som vi har samarbejdet med i over ti år, anerkender potentialet af dette udviklingsprogram til at kunne styrke det internationale beredskab mod ebola - nu og i fremtiden, siger Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic, om aftalen.

Da hovedparten af omsætningen fra kontrakten vil blive indtægtsført i 2016 og 2017, ændrer selskabet ikke på sine forventninger til det økonomiske resultat for 2015.

Bavarian-aktien steg mandag med 1,4 pct. til 294 kr.