Arla bygger supermejeri ved London

Arla har valgt at placere sit supermejeri i Storbritannien 30 kilometer nordvest for London. Det bliver CO2-neutralt og verdens mest moderne, mener Arla.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Arla Foods vil bygge verdens mest moderne og CO2-neutrale mejeri i Aston Clinton ved Aylesbury omkring 30 kilometer nordvest for London.

Mejeriet til 1,4 milliarder kroner skal stå klar allerede i 2012 og beskæftige 500 mennesker i produktion, distribution og administration, oplyser Arla.

Det dansk-svenske selskab er i dag blandt markedslederne i Storbritannien og byggede allerede for otte år siden et moderne mejeri i Stourton ved Leeds i Midtengland.Det nye mejeri får en kapacitet på en milliard liter konsummælk årligt - nok til at forsyne de 11 millioner mennesker i London og omegn.

Arlas direktør i Storbritannien, Peter Lauritzen, er glad for, at Arla kan sætte nye standarder for mejerivirksomhed ved at bygge et CO2-neutralt anlæg.

- Anlægget bliver i en klasse for sig, og via miljømæssig ansvarlighed er det en god vej mod at blive Storbritanniens førende mejeri, siger Peter Lauritzen./ritzau/