Arla bygger supermejeri for 1.4 mia. kroner

Arla Foods’ bestyrelse har givet grønt lys for en investering på 1,4 mia. kroner til opførelse af verdens mest effektive og miljøvenlige mejeri.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Arla satser nu stort på yderligere vækst på det engelske marked. Mejeri-koncernen vil bygge et nyt supermejeri uden for London, der vil få en kapacitet på 1 mia. liter konsummælk. Det svarer til at mejeriet kan forsyne London’s 11 mio. indbyggere med mælk hver dag.

Læs også: Arla-ost er tilbage i Mellemøstens butikker - efter Muhammedkrisen

Mejeriet ventes at stå færdigt i 2012 og vil blive verdens mest effektivite og miljømæssige førende. Det forventes, at mejeriet vil beskæftige ca. 500 ansatte inden for produktion, distribution og administration.

Langsigtet fremtid i Stobritannien

"Arla Foods bygger en langsigtet og bæredygtig fremtid i Storbritannien. Det understregede vi med beslutningen om at bygge Stourton mejeriet i Leeds for 8 år siden og igen ved at bygge verdens største og teknolgisk mest avancerede af sin art ved London. Med denne investering styrker vi vores markedsposition og øger Arla Foods’ lønsomhed til fordel for vores ejere," siger koncerndirektør i Arla Foods UK, Peter Lauritzen.

Arla Foods’ britiske mælkeleverandørgruppe, Arla Foods Milk Partnership oplyser, at de ser det nye mejeri som et positivt skridt og drøfter med Arla Foods’ bestyrelse muligheden for at udvide sine investeringer fra 2008 i det britiske selskab. Sker det vil det sandsynligvis mindske investeringsudgiften for Arla Foods.