Analytiker: Positivt med Cevian som storinvestor

Den svenske kapitalfond Cevian Capitals opkøb i aktien i Danske Bank kan meget vel give anledning til en positiv kursreaktion for aktien fra åbningen tirsdag.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

At store aktionærer køber op sender et stærkt signal, selvom det ikke ventes at ændre så meget på selve forretningen. Det vurderer Jyske Banks bankanalytiker Christian Hede.

- I forhold til aktien i dag er det bestemt positivt, at der er en stor seriøs investor, som går ind i banken og smider penge efter den. Mere skal man nok ikke lægge i det, men det kan sagtens give en positiv reaktion i aktien i forhold til markedet i dag, siger Christian Hede til Ritzau Finans.

Danske Bank kunne tirsdag morgen fortælle, at Cevian Capital har øget sin beholdning i Danske Bank til 5,02 pct.

Christian Hede vurderer, at Cevian er klar til at holde aktieposten i længere tid, for at få del i den opside, han vurderer der ligger for aktien.

- Det er nok noget, som de giver noget tid, og i min verden er Danske Bank også en af dem, som har et godt potentiale for at stige meget. Så det kan vise sig at være en fornuftig forretning for alle parter, siger Christian Hede.

Allerede mandag var det fremme, at Cevian havde købt en stor post i et dansk selskab, men det var ikke klart hvilket.

- Danske Bank har en stærk balance og besidder en attraktiv markedsposition. Den langsigtede fundamentale værdi af Danske Bank er ikke afspejlet i den nuværende lave aktiekurs. Vi støtter den igangværende proces med at gøre Danske Bank til en af de stærkeste og mest profitable banker i den nordiske region. Som en engageret ejer ser vi frem til at arbejde sammen med bestyrelsen, direktionen og øvrige aktionærer, udtaler Cevian Capitals direktør Lars Förberg i en meddelelse.

Ritzau Finans