Analytiker: Maersk Line skyder helt ved siden af

Mærsks regnskab for fjerde kvartal af noget svagere end ventet, og det skyldes i særdeleshed udviklingen i containerrederiet Maersk Line. Det vurderer Sydbanks aktieanalysechef Jacob Pedersen.

Verdens største containerskib på Langelinje Kaj i København. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»Regnskabet for fjerde kvartal er noget svagere end ventet. Line skyder i særdeleshed ved siden af - 1,3 mia. dollar mod 1,6 mia. dollar. Det er svagt, konkluderer Sydbanks aktieanalysechef«, Jacob Pedersen, til Ritzau Finans, med henvisning til, at Maersk Line var langt fra et leve op til selskabets egne forventninger om et underliggende overskud på 1,6 mia. dollar.

Maersk Line overraskede i fjerde kvartal med et underskud i på 182 mio. dollar hvor analytikerne havde ventet et overskud på 73 mio. dollar.

Der er heller ikke meget optimisme at hente i Mærsks fremadrettede forventninger.

»2016-prognosen understreger at de arbejder i meget, meget besværlige markeder. Der er lavere indtjening uanset hvor man kigger hen - i forhold til et niveau, der i forvejen er lavere end forventet«, siger Jacob Pedersen.

Samlet set venter Mærsk et underliggende resultat, der ligger væsentligt under resultat på 3,1 mia. dollar i 2015. Både Maersk Line og Maersk Drilling venter et markant fald i det underliggende resultat, mens Maersk Oil venter et negativt underliggende resultat i 2016 mod et overskud på 435 mio. dollar i 2015.

»De har et svagt indtjeningsår i vente - svagere end jeg havde modelleret. Men det afhænger også af, hvor faktorer som olieprisen og fragtraterne bevæger sig hen fra de nuværende rædselsniveauer«, siger Sydbanks Jacob Pedersen.

Jacob Pedersen er påpasselig med at spå om, hvor aktien skal hen, da Mærsk-aktien er faldet tunget op til regnskabet, men han er ikke bleg for at stemple regnskabstallene som værende til den svage side.

»Råt sat op, så er deres tal ringere end ventet, og deres prognose indikerer at resultaterne vil blive endnu ringere, men aktien er faldet meget«, siger Jacob Pedersen.

Endelig ser Jacob Pedersens dog Mærsks udbyttebetaling på 300 kr. per aktie som et fint signal.

»Det vidner om, at Mærsk har det, som mange mangler, nemlig penge«, siger Jacob Pedersen.

Business TV: Mærsk fanget i vækstfælden