IT-kongen skal i Mærsks bestyrelse

A.P. Møller - Mærsk gør klar til at opruste bestyrelsen med Jim Hagemann Snabe, der tidligere har været direktør i den tyske IT-gigant SAP.

Erhvervslederen Jim Hagemann Snabe er på vej ind i A.P. Møller - Mærsks bestyrelse Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samtidigt med at nyhederne om nedskrivninger og hårde markedvilkår ruller i A.P. Møller - Mærsks årsregnskab, tager selskabet nu tilløb til at udskifte i bestyrelsen.

Shipping- og oliekoncernen peger på Jim Hagemann Snabe som afløser for Sir John Bond, der ikke opstiller til bestyrelsen.

Jim Hagemann Snabe er en af de danskere, der nogensinde er kommet højest op i international erhvervsliv. Han var øverste direktør i IT-koncernen SAP mellem 2010 og 2014. SAP omsætter for 20 mia. euro og ville dermed være det næststørste selskab i Danmark - kun overgået af Mærsk.

»Jim Hagemann Snabe bringeret internationalt udsyn og en bred ledelseserfaring fra bl.a.internationale,børsnoterede teknologi- og innovationsdrevne virksomheder og fra den finansielle sektor. IT-området spiller en stadig større rolle for Mærsk-Gruppen, og her er hans kompetencer blandt de allerstærkeste. Jim Hagemann Snabes profil er et godt match i bestyrelsen,« udtaler bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen.

Jim Hagemann Snabe har gennem længere tid bygget end meget imponerende portefølje af bestyrelsesposter op, og han sidder med om bordet i B&O, Danske Bank, Siemens, Allianz, SAP og efter Mærsks generalforsamling formentlig også i Danmarks største virksomhed.

Business TV: Mærsk fanget i vækstfælden