Samsung igen verdens mest solgte TV

Salget af fladskærme med Samsung-mærket på blev større end ventet.

Samsung er for ottende år i træk det mest solgte TV-mærke i verden. Her køber et par et apparat i Fairfax i USA. Arkivfoto: Paul J. Richards, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: PAUL J. RICHARDS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For ottende år i træk er Samsung verdens mest solgte TV-mærke.

Den sydkoreanske elektronikgigant, som også er verdens største producent af hukommelseschips og mobiltelefoner, solgte i 2013 omkring 49 millioner fladskærmsfjernsyn, viser tal fra markedsanalysefirmaet Display Search. Samsung offentliggør ikke selv sine salgstal, men ifølge direktøren for forbrugerelektronikdivisionen, Yoon Boo-keun, blev der i 4. kvartal 2014 solgt 15 millioner Samsung-fjernsyn.

Display Search havde tidligere på året anslået, at Samsungs TV-salg ville ende på 46,8 millioner styk, men det har sprængt rammerne. Samsung selv har sagt, at man forventer et salg i år på 50-60 millioner fjernsyn, takket være de to store sportsbegivenheder, vinter-OL i Sotji i Rusland og VM i fodbold i Brasilien.

Også i Danmark har Samsung gennem mange år været det bedst sælgende mærke foran Sony og Philips.

Ultra-HD skal give nyt salg

Alt i alt blev der i 2013 solgt 227 millioner fjernsyn. Det er 2,2 procent færre end i 2012. Derfor er TV-producenterne i gang med at varme op med en ny kategori, ultra-HD-TV, hvis skærmopløsning er fire gange højere end dagens fuld HD-skærme. Det betyder, at billeder står langt skarpere og detaljerede. Ultra-HD (som af nogle producenter kaldes for 4K) skal derfor sparke nyt liv i TV-salget i håbet om, at folk vil skifte den gamle fladskærm ud med en ny i langt bedre opløsning.

Tidligere satsninger på 3D-indhold blev et flop. 3D har ikke været noget, som køberne efterspurgte, selv om de tog det med, hvis fjernsynet alligevel kunne vise tre dimensioner af billedet.

På verdens største forbrugerelektronikmesse, Consumer Electronics Show (CES), i Las Vegas i USA i begyndelsen af januar var ultra-HD det helt store slagnummer. Nu er de første fjernsyn nemlig i handelen, og en række kameraer kan nu optage i ultra-HD. Det har bare hidtil ikke været muligt at afspille det optagede i ultra-HD-kvalitet.