Dansk støtte til »fyret« præsident

Vicepræsidenten Punch Gunalan og hans støtter forventer, at BWF får en ny præsident i det nye år. DBF vil kæmpe imod.

Punch Gunalan er mere end nogen anden manden, der ønsker Kang Young Joong væk fra præsidentposten. Spørgsmålet er nu, om den magtfulde vicepræsident fra Malaysia selv ønsker at blive præsident. Foto: Bazuki Muhammad/Reuters Fold sammen
Læs mere

Ifølge en pressemeddelelse fra det internationale badminton Forbund, BWF, bliver Kang Young Joong fyret som præsident ved en ekstraordinær generalforsamling tidligt i det nye år. Det sker, fordi bestyrelsen i BWF har været utilfreds med den måde, som sydkoreaneren har stået i spidsen for forbundet på.

Men står det til Danmarks Badminton Forbund, DBF, vil det klart være bedst, hvis Kang Young Joong også efter den ekstraordinære generalforsamling sidder på præsidentposten:

»Det håber vi, for han står for en åben og ærlig linie, og den har holdning har hele Norden,« siger DBFs formand Peter Jensen.

Han har dog ikke nogen kreative forslag til, hvordan DBF og co. skal sørge for at beholde Kan Young Joong som præsident.

»Vi må arbejde for, at vores venner blandt de nationale forbund dukker op og bakker ham op på generalforsamlingen,« siger Peter Jensen, der regner med, at DBF i slutningen af december finder frem til den bedst mulige slagplan forud for generalforsamlingen.

Det aktuelle ønske om en fyring af Kan Young Joong kom efter et bestyrelsesmøde i BWF i Kuala Lumpur i går, men ønsket er egentlig ikke af nyere dato. Den meget magtfulde vicepræsident Punch Gunalan. der kommer fra Malaysia, har længe villet af med sydkoreaneren. Derfor har der i flere måneder også været en åbenlys magtkamp mellem de to.

Rygterne har også længe gået på, at Punch Gunalan selv ønsker at blive præsident.

Et sjovt spørgsmål
»Det er det sjove spørgsmål. For som præsident kan man kun sidde i to perioder af fire år, mens man som vicepræsident kan sidde på ubestemt tid,« siger Peter Jensen, som ikke har noget bud på, hvem der - i tilfælde af at BWF skal have ny førstemand - blive hevet op af hatten, hvis Punch Gunalan ikke selv vil helt til tops.

Den nuværende næstformand i DBF, Poul-Erik Høyerr, vil gerne være præsident, men først om nogle år.

Udover at Punch Gunalan står for en lukket og nærmest diktatorisk linie, udfylder han ifølge DBF heller ikke sit job ret godt.

Det er således ham, der har ansvaret for BWFs nye hovedkontor i Kuala Lumpur, og p.t. er den daglige ledelse - i hvert fald set med danske øjne - under al kritik.