Skurken der vil til tops

Punch Gunalan, der er vicepræsident i det internationale badminton forbund, har ifølge DBFs formand forsøgt at vælte ­præsidenten.

Punch Gunalan fra Malaysia har i mange år haft status som den mest magtfulde mand i international badminton. Men samtidig har vice­præsidenten i det internationale badminton forbund, BWF, i manges øjne også været den største skurk i samme regi, fordi han konstant forsøger at gøre, som det passer ham uden hensyn til de demokratiske processer.

Senest er det blandt andet kommet frem, at Punch Gunalan havde snydt de øvrige ansøgere, da Kuala Lumpur i Malaysia, hvor VM foregår i disse dage, i 2005 overtog hoved­kontoret i BWF. Det havde i flere år ligget i England, og for at Kuala Lumpur skulle stå stærkest, viste han sine lansdmænd, hvad de andre ansøgere havde at tilbyde.

Men Punch Gunalan, der har rigtig mange støtter i badmintonverdenen, ender måske alligevel som en endnu stærkere mand.

Ifølge Peter Jensen, formand for Danmarks Badminton Forbund, har Gunalan nemlig forgæves forsøgt at vælte den nuværende præsident Kang Young Joong fra Sydkorea.

»Jeg har også hørt, at han selv vil gå efter præsidentposten,« fastslår Peter Jensen, som forudser, at Punch Gunalans person og handlinger vil blive flittigt diskuteret under VM.

Den Internationale Olympiske Komité har efter en henvendelse fra Kang Young Joong også fået øjnene op for Punch Gunalans seneste handlinger, og Peter Jensen er heller ikke sikker på, at han ender med at vinde magtkampen mod den nuværende præsident.