Dansk fjerduo ryger ud af OL på tærsklen til medaljekampe

Kim Astrup og Anders Skaarup startede fremragende, men tabte en tæt kvartfinale til Kinas bedste par.

Anders Skaarup og Kim Astrup led et knebent nederlag i OL-kvartfinalen. Alexander Nemenov/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En forrygende start og hård fight var lige akkurat ikke nok for herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup, som må forlade OL's badmintonturnering efter kvartfinalen.

Danskerne var med til at skabe en medrivende kamp, men endte med at tabe i tre sæt med 21-12, 14-21, 19-21 til de tredjeseedede kinesere Li Junhui og Liu Yuchen.

Dermed snublede Astrup og Skaarup lige på tærsklen til medaljekampene og må rejse hjem fra OL uden ædelmetal.

»Det nederlag "sidder" lidt, og kommer nok til at sidde længere. Vi gav os selv chancen for at få en karrieredefinerende kamp eller to. Vi har kæmpet, og det er enormt ærgerligt,« siger en grådkvalt Anders Skaarup.

Danskerne har da også god grund til at ærgre sig. De havde set gode muligheder i semifinalen mod et malaysisk par, der rangerer som nummer ni i verden.

Det er tre pladser under de kinesiske modstandere, som danskerne mødte i torsdagens kvartfinale.

»Vi har kæmpet mange år for at nå hertil. Selv om det ikke var en semifinale, var det stadig en stor kamp for os,« siger Kim Astrup.

»Vi gjorde, hvad vi kunne. Det gjorde vi virkelig. På den måde kan man ikke være bitter. Man kan kun være ked af det, for vi ville gerne have været længere,« forklarer han.

I otte tidligere opgør mod Li Junhui og Liu Yuchen havde den danske duo tabt de syv. Men der var ingen mindreværdskomplekser, da første fjerbold røg over nettet i den store badmintonarena i Tokyo.

Kineserne, der begge rager mere end 190 centimeter i vejret, ser frygtindgydende ud, men Astrup og Skaarup havde held med at sætte mange bolde på kroppen af de lange modstandere.

Danskerne spillede aggressivt og angreb de kinesiske favoritter fra alle vinkler. Da Astrup og Skaarup midtvejs i første sæt vandt syv bolde i træk, gik de fra 9-7 til 16-7, og da var det, som om kineserne "solgte" sættet.

Den slags giver kun mening, hvis man formår at komme på ret kurs i andet sæt, og det gjorde det kinesiske par da også.

Li Junhui og Liu Yuchen fik trukket de to danskere rundt i alle banens hjørner, og til sidst i sættet var det danskernes tur til at stoppe med at gøre modstand.

Kineserne bevarede initiativet fra starten af tredje sæt, men Astrup og Skaarup sled sig fornemt tilbage efter sidebyttet. En kinesisk 15-10-føring blev forvandlet til 16-16, og pludselig var spændingen tilbage i hallen.

Kineserne spillede sig dog til to matchbolde ved 20-18. De fejlede på den første, men udnyttede den anden.

»Når det kommer på afstand, er det trods alt federe, at det var marginaler, end at vi blev blæst ud af banen. Det er et rigtig godt par, og det beviste vi også, at vi er,« siger Anders Skaarup.

»Men der går nok lang tid, før vi får den følelse og spænding i kroppen igen. Det havde været fuldstændig vanvittigt, hvis det var os, der havde ramt et par netkanter til sidst.«

/ritzau/