Dansk 49'er-båd byder sig til i topstrid med første sejr

Jonas Warrer og Jakob Precht sejlede torsdag den danske 49'er-båd op på tredjepladsen ved OL.

Jonas Warrer og Jakob Precht vandt torsdagens første sejlads. Olivier Hoslet/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jonas Warrer og Jakob Precht har for alvor meldt sig ind i kampen om OL-medaljer i Tokyo.

Torsdag sejlede den danske duo i 49'er-båden sig fra sjettepladsen op på en samlet tredjeplads med halvdelen af de indledende sejladser overstået.

Det skete blandt andet med en sejr i dagens første af to sejladser. Det var Warrer og Prechts første i Tokyo.

I andet sejlads blev det til en femteplads. Det efterlader danskerne med samlet 20 point, hvilket er blot to mere end hvad både Storbritanniens og Spaniens båd har på første- og andenpladsen.

Der skal afvikles yderligere seks indledende sejladser, inden det gælder medaljesejladset, hvor de ti bedste både er med. Her tæller pointene dobbelt.

Mens Jakob Precht er med ved OL for første gang, så er Jonas Warrer noget mere erfaren. Den danske sejler, der var med til at bære fanen ved åbningsceremonien i fredags, vandt OL-guld i 2008 og endte på en fjerdeplads ved legene i 2016.

Tidligt fredag morgen dansk tid skal Warrer og Precht i aktion igen i yderligere tre indledende sejladser. Det første sættes i gang klokken 05.05.

Lin Ea Cenholt og Christian Lübeck var også på vandet tidligt torsdag dansk tid i Nacra 17-båden. Her blev der også afviklet tre indledende sejladser, nummer fire, fem og seks.

Cenholt og Lübeck blev nummer syv, to og fire. De startede dagen som nummer ti i den samlede stilling og ligger nu nummer otte med seks indledende sejladser tilbage. De er kun 10 point fra top-3.

Windsurferen Lærke Buhl-Hansen afsluttede de indledende sejladser i RS: X-klassen torsdag.

Danskeren startede dagen som nummer seks i den samlede stilling og havde kurs mod en plads i medaljesejladset, hvor de ti bedste kommer med.

Buhl-Hansen endte med to ottendepladser og en niendeplads i de tre sejladser torsdag og holdt sig dermed i top-10. Hun kommer dog ikke til at kæmpe om medaljer, når medaljesejladset afholdes lørdag.

Man kan maksimalt hente 18 point på en konkurrent i medaljesejladset, og Buhl-Hansen er på syvendepladsen 39 point efter tredjepladsen. Danskeren kan dog glæde sig over, at hun har forbedret sig eget resultat fra OL i 2016, hvor det endte med en 15.-plads.

/ritzau/