Pluk af læserdebatten om Jørgen Poulsen

Berlingske.dks læsere er i deres kommentarer overvejende kritiske over for, at Jørgen Poulsens har forhandlet sig til et gyldent håndtryk på 750.000 kroner fra Røde Kors.

De fleste indlæg i debatten fælder en hurtig dom over Jørgen Poulsen: Dansk Røde Kors' tidligere generalsekretær burde ikke modtage et gyldent håndtryk fra Dansk Røde Kors, efter at han har skiftet organisationen ud med Folketinget og Ny Alliance.

»Hvis blot Jørgen Poulsen havde lyttet til sit hjerte og sin gode samvittighed ville sagen helt sikkert have fået et andet udfald. Han kunne blive en respekteret og måske ligefrem elsket politiker ved vise lidt storsind. I stedet ses en personlig grådighed baseret på teknikaliteter og jura. Han havde vel selv valgt at stille op til Folketinget, så rent etisk mener jeg ikke han har krav på et gyldent håndtryk,« skriver Martin.

»Ved at bruge mine penge på pamperen Jørgen Poulsen i stedet for på verdens fattigste har Røde Kors misbrugt min tillid. Det uanset hvilken kontrakt de havde med Jørgen Poulsen. Havde jeg været klar over, at Røde Kors indgik denne type aftaler med direktører, som selv vælger at forlade deres stillinger, havde de ikke modtaget penge fra mig,« skriver KFC.

»Jeg har svært ved at forstå at Jørgen Poulsen vil tage imod 750.000 kr, når man tænker på, at disse penge er indsamlet ved forskellige velgørende formål, og at der er så hårdt brug for pengene ude i verden. Tænker han slet ikke på alle de mennesker, der gør et stort ulønnet frivilligt arbejde?,« spørger Lillian.

En kontrakt er en kontrakt
Der er dog også dem, som støtter Jørgen Poulsen, fordi de mener, det er konsekvensen af, at organisationer som Røde Kors må lave den slags kontrakter for at tiltrække kvalificerede ledere. Som Niels Lassen siger:

»Jeg mener, at Poulsen har udvist al den beskedenhed, man overhovedet kan kræve af nogen, og mere til. Manden har krav på 2 millioner og lader sig nøje med trekvart million, hvad mere kan nogen ønske sig? Hvor mange ville lade principper og altruisme gå forud for et kontraktligt krav på flere millioner kroner? Det er alt for nemt for folk at blive moralsk anstødt over dette.«

»Jeg forstår ikke problemet. Hvis Røde Kors indgår kontrakter, så skal de da overholdes. Jørgen Poulsen har formentlig været alle pengene værd,« skriver Bent Poulsen

Røde Kors burde stå fast
Jakob undrer sig over, hvorfor Dansk Røde Kors ikke har stået mere fast over for Jørgen Poulsen; »Jeg føler den største afsky for Jørgen Poulsens handlinger og forstår slet ikke at Røde Kors ikke tog en principiel retssag om dette, om ikke for andet, så for at udstille Jørgen Poulsens grådighed og sande jeg.«

»Helt enig i at Røde Kors burde have taget en principiel retssag, for om ikke andet at holde sine hænder rene,« siger Pelle H.

Skader Ny Alliance
Nogle læsere mener også, at sagen også kan komme til at skade Ny Alliance:

»Ærlig talt, han er blevet en skamplet for det ellers hæderkronede Dansk Røde Kors og bliver nu en alvorlig belastning for Ny Alliance«, siger Bent.

»Sagen berører også Ny Alliance. Jørgen Poulsens billet ind i NA var som Mr. Troværdighed, men den er helt væk nu, og Naser Khader og NA kan ikke tåle at være den omvendte Robin Hoods parti. Så Naser Khader må træde i karakter nu,« siger Torben Liborius.