Mange Røde Kors-medlemmer er skuffede

Dansk Røde Kors erkender, at man står over for en stor opgave med at forklare sig i sagen om Jørgen Poulsens gyldne håndtryk. Medlemmerne forstår det "med hjernen, men ikke med hjertet".

Jørgen Poulsen på sin nye arbejdsplads, Folketinget. Arkivfoto: Linda Henriksen Fold sammen
Læs mere

Tidligere generalsekretær Jørgen Poulsens gyldne håndtryk fra Dansk Røde Kors har allerede medført de første reaktioner internt i organisationen. Medlemmerne og de frivillige udtrykker både forståelse og skuffelse over sagen, fortæller Hans Beck Gregersen, pressechef i Dansk Røde Kors.

- Vi synes, det er ærgerligt, og vi er skuffede over at miste pengene. De reaktioner, vi har fået fra folk med tilknytning til Røde Kors, udtrykker meget det samme. De kan forstå det med hjernen, men ikke med hjertet, siger han.

Pressechefen erkender, at organisationen i den kommende tid må gøre alt for at forklare medlemmerne, de frivillige og befolkningen, hvorfor organisationen har valgt at acceptere det gyldne håndtryk.

- Jeg håber ikke, det vil påvirke Røde Kors' image i befolkningen, men i og med at Røde Kors i befolkningen har været forbundet med Jørgen Poulsen, så har vi en opgave med at forklare vores handlinger. Vi er blevet rådet af vores advokat til at ordne sagen på denne måde. Alternativet kunne være blevet endnu dyrere, siger han.

De 750.000 kroner, som Dansk Røde Kors skal af med, er ikke et ubetydeligt beløb for organisationen.

- Ved den sidste landsindsamling fik vi samlet 20 millioner kroner ind, så 750.000 er mange penge, som vi nu vil sætte os ned og finde på budgettet. Hvad der konkret skal ske, er for tidligt at sige, siger pressechefen.

Han afviser, at sagen vil gå ud over projekter i Zimbabwe, som det har været nævnt.